Ruim 200 woningen in eerste helft 2021

Per jaar starten met de bouw van minimaal driehonderd woningen. Dat is de ambitieuze doelstelling van de gemeente Schagen, waar wethouder Jelle Beemsterboer mee aan de slag is. Daarmee groeit het aantal woningen in de gemeente met 1,5% per jaar. Deze ambitie is nodig om het tekort aan woningen tegen te gaan. In 2020 startte in de gemeente de bouw van 325 woningen. Dit jaar zou het daar nog wel eens overheen kunnen gaan.

In het eerste half jaar van 2021 startte in de gemeente de bouw van 203 woningen. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Dat we al in 2014 zijn begonnen om de bouw aan te jagen begint zich nu uit te betalen. Voor het tweede jaar op rij lijken we de doelstelling ruim te halen. Ik geniet van al die bouwactiviteit in de gemeente. Dat is goed nieuws voor woningzoekenden, maar voorlopig is het nog niet genoeg. De woningnood in Nederland is schrijnend. Veel mensen uit andere gemeenten vestigen zich in Schagen. Er is overal veel woningbouw nodig. We gaan dus gewoon door op dit tempo en blijven volop inzetten op woningbouw in alle kernen.”

In de eerste helft van dit jaar startte de bouw van verschillende projecten, waaronder: 18 woningen aan de Delftweg in Tuitjenhorn, 20 in ’t Zand Noord, 6 aan de Oosterdijk in Dirkshorn Zuid, 19 aan de Veluweweg in Waarland, 21 in Torenven Warmenhuizen, 35 huurwoningen Westerpark Schagen en 12 in Nes Noord Schagen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info