Ruud Koornstra gastspreker Duurzaamheidspodium Schagen

Gemeente Schagen is verheugd te melden dat Ruud Koornstra, een warm pleitbezorger van een duurzame wereld, als gastspreker naar het Duurzaamheidspodium komt. Voor het tweede jaar op rij organiseert Schagen een gratis kennis- en netwerkevenement, voor ondernemers. Dit jaar wordt de Kinepolis CineMagnus op woensdag 10 oktober omgetoverd tot Duurzaamheidspodium. Deze dag start met een energieontbijt om 07.30 uur en sluit af met een netwerklunch om 13.00 uur. Aanmelden kan via www.schagen.nl/dzp.

 

Ruud Koornstra

Ruud Koornstra is als ondernemende activist er van overtuigd dat alle sectoren moeten samenwerken om de noodzakelijke transitie naar duurzaam leven te realiseren. Ruud is benoemd als Nationale Energiecommissaris en voorzitter van de ondernemersvereniging van duurzame koplopers. Hij sluit het DZP af met het paradijs op aarde voor 10 miljard mensen in 2030.

Toekomstgericht ondernemen

Iedere ondernemer uit Schagen en in de regio krijgt de kans om zich in een paar uur gratis te (laten) informeren en inspireren over alle ontwikkelingen, innovaties en initiatieven op het gebied van duurzame energie, warmte, klimaatadaptatie, circulaire grondstoffen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, financiën en mobiliteit.

 

Versnelling in verduurzaming

Ondernemers krijgen de gelegenheid om ervaringen en kennis uit te wisselen, inzichten te vernemen en mee te denken over het meer duurzaam maken van Schagen. In de verschillende zalen van de bioscoop worden 10 podiums georganiseerd met ieder een eigen interessant programma. Experts, hoogleraren en ondernemers zullen het laatste nieuws, hun inzichten en rendabele strategieën delen.

 

Verbinden door samenwerken

Het Duurzaamheidspodium is een initiatief van gemeente Schagen, Ondernemersfederatie Schagen en diverse onderwijsinstellingen waaronder basisscholen, het Regius, Clusius College, InHolland, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ondernemers worden uitgedaagd om met deze studenten aan de slag te gaan met actuele klimaatvraagstukken.

 

Lokale ondernemers aan het woord

Op de duurzaamheidspodiums laten ondernemers elkaar zien hoe zij (financieel verantwoorde) keuzes hebben gemaakt voor hun duurzame bedrijfsvoering. Zo heeft Fit4Lady de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van een energieneutraal en aardgasloos bedrijfspand in Schagen. Deze ondernemers en hun lokale bouwteam (Wever, Avem, Smit) vertellen over de do’s en don’t om te komen tot een optimaal resultaat. Deze zomer worden de eerste bomen gepland voor de aanleg van het eerste voedselbos in Schagen. Familie Bruin uit Sint Maarten neemt ondernemers mee in de mogelijkheden die een circulaire oogst biedt. Frank Croes en zijn studenten van de HAN, Jos Smit van Smit Groenadvies BV en dakgraaf Cees Anton van den Dool van Polderdak BV nemen ondernemers mee in de mogelijkheden om meer waarde te halen uit hun dak. Studenten van HAN en Clusius College staan klaar voor het maken van businesscase berekeningen zodat ondernemers direct aan de slag kunnen.

 

De Toekomststoel

Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Hiervoor wordt op het Duurzaamheidspodium de ‘Toekomststoel’ aangeschoven. Zo krijgt de toekomst letterlijk een plek en wordt de stem van de toekomstige generaties gewaarborgd. Hiervoor gingen 4 VWO studenten van het Regius College uit Schagen langs basisscholen met een lesprogramma over duurzaamheid. Tijdens deze les versierden de basisschoolleerlingen de stoel, waarna zij hun boodschap voor de toekomst mochten uitspreken op de ‘Toekomststoel’. Hun stem wordt gepresenteerd op het Duurzaamheidspodium.

Bent u ondernemer of studeer jij en wil jij bij het DZP aanwezig zijn? Meld je dan aan op de website www.schagen.nl/dzp.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info