Samen de schouders eronder om coronabesmettingen te verlagen

Opnieuw heeft het kabinet iedereen opgeroepen om zich te houden aan de nieuwe en strengere coronamaatregelen. Locoburgemeester Jelle Beemsterboer: “Het gaat de verkeerde kant op. We hebben in het voorjaar gezien dat we in staat zijn om de trend te keren. Laten we dat nu opnieuw doen. Samen kunnen we er voor zorgen dat het aantal besmettingen lager wordt en daardoor de druk op de zorg afneemt. En kunnen we voorkomen dat er nóg strengere maatregelen genomen moeten worden met alle gevolgen voor het sociale leven en de economie van dien. Laten we samen proberen dat te voorkomen en de komende drie weken de schouders eronder te zetten. En vraag ik iedereen gehoor geven aan de oproep van het kabinet om bij klachten thuis te blijven en je te laten testen. En zoveel mogelijk thuis te werken.”

Hoe langer de maatregelen duren hoe moeilijker het voor velen wordt om vol te houden. Het gemis aan persoonlijk contact en het moeten opgeven van vrijheden is voor veel mensen zwaar. “Toch ben ik er van overtuigd dat we ook deze moeilijke periode doorkomen. Laten we proberen om begrip en respect voor de ander te hebben. Zorg voor jezelf en heb aandacht voor elkaar. En besef: ook dit gaat over”, aldus Beemsterboer. “Ik ben trots op de veerkracht van inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen. Hoe zij op een creatieve manier zich weten aan te passen aan de omstandigheden en hoe iedereen elkaar steunt, door bijvoorbeeld lokaal te kopen, te blijven sporten en te genieten van cultuur binnen de regels die er zijn.”

Dienstverlening gemeente
Bijeenkomsten, waaronder de raadsvergaderingen, gaan zoveel mogelijk online door en vinden in principe niet meer fysiek plaats. Alle maatregelen gelden in ieder geval voor de komende 3 weken. Beemsterboer: “Hoewel onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis werken, kunnen inwoners en ondernemers de gemeente gewoon bereiken. Dat kan telefonisch en via de website. Ons gemeentehuis is elke werkdag alleen op afspraak open van 08.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Een afspraak maken kan gratis via de website of telefonisch. Medewerkers van ons wijkteam doen afspraken zoveel mogelijk telefonisch en doen alleen nog huisbezoeken als de situatie erom vraagt. Op die manier zorgen we er met elkaar voor dat we het coronavirus zo min mogelijk verspreiden.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info