Samen organiseert beurs ‘Samen ouder worden’

In navolging op het grote succes van vorig jaar organiseert Woonzorggroep Samen in samenwerking met Holland Media Combinatie op 1 november aanstaande opnieuw een beurs met als thema ‘Samen ouder worden’. Iedereen met vragen over wonen, welzijn, mobiliteit, (thuis)zorg, revalidatie en behandeling kan hier terecht. Gedurende de dag vinden er verschillende lezingen, presentaties en demonstraties plaats.

Mobiel blijven of zelfstandig blijven wonen? Langer fit en gezond blijven? Behoefte aan zorg, ondersteuning of begeleiding? Op de beurs ‘Samen ouder worden’ geven bedrijven en instanties antwoord op deze vragen. Daarnaast kunnen bezoekers verschillende gezondheidstesten doen, waaronder bloedprikken op bloedsuiker, bloeddruk meten, fittesten en vinden er stoel- en voetmassages plaats. Valpreventie komt uitgebreid aan bod met aandacht voor reactiesnelheid, valrisico en balans. Gedurende de dag vinden er meerdere demonstraties plaats, waaronder een kook- en dry needlingdemonstratie. Dry needling is een speciale techniek waarbij spieren door een kleine naald worden aangeprikt zodat deze snel en langdurig ontspannen. Ook komt Stichting Therapiehond Nederland een demonstratie geven over het gebruik van therapiehonden bij de behandeling van mensen met dementie.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl. Het evenement vindt op 1 november plaats van 10.00 – 17.00 uur in locatie Magnushof van Woonzorggroep Samen, Jacob Ruysdaellaan 30 te Schagen. De beurs is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden. In en vanuit twintig locaties in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, óók bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten zoveel mogelijk dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info