Samen zonnepanelen kopen via ‘Daken vol Zon’

Gemeente Schagen start samen met Duurzaam Bouwloket de actie ‘Daken vol Zon’ in de dorpen en stad van gemeente Schagen. Via deze actie kunnen inwoners met elkaar voordelig zonnepanelen kopen. Inwoners kunnen zich gratis inschrijven en krijgen dan vrijblijvend een aanbod op maat. Wethouder Hans Heddes: “Duurzaam bezig zijn is belangrijk voor mens en milieu en uiteindelijk voor je portemonnee. Wij zijn graag duurzaam en steunen daarom deze actie. We geven de aarde immers door aan onze kinderen.”

 

Collectieve inkoop

De actie start binnenkort en inwoners kunnen zich tot 21 mei 2020 inschrijven. De komende week krijgen alle particuliere huiseigenaren in de gemeente een brief over de actie. Ook worden er drie bewonersavonden georganiseerd. Meer informatie staat op www.duurzaambouwloket.nl/actieschagen.

 

Lokale installateurs

Accepteren inwoners het aanbod dat zij krijgen? Dan plaatsen lokale installateurs de zonnepanelen. “Met deze actie kunnen wij inwoners helpen voordelig zonnepanelen te kopen”, aldus wethouder Heddes. “Hierdoor kunnen ook zij bijdragen aan het milieu. Doordat lokale installateurs het werk uitvoeren, stimuleren we meteen de regionale werkgelegenheid.”

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info