Schagen gaat de strijd aan in het NK Tegelwippen

Schagen gaat de strijd aan met zestig andere gemeenten en doet mee aan het NK Tegelwippen. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? In een groene omgeving voelen mensen zich gelukkiger. Tegelijkertijd draagt het wippen van tegels bij aan het voorkomen van wateroverlast, biedt het koelte in tijden van hitte, wordt het water beter vastgehouden bij droogte en wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot. Redenen te over om in Schagen ook zoveel mogelijk tegels te wippen.

Doet u ook mee?
Vanaf nu kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deelnemers sturen een foto van hun gewipte tegels en de tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Schagen. Iedere gewipte tegel telt.

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve inwoners die hun (gevel)tuin transformeren, maken kans op een prijs. Elke maand wordt door een vakjury ‘de Wipper van de Maand’ uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

Wethouder Hans Heddes: “Een ludieke landelijke wedstrijd, die ik graag met onze gemeente wil winnen. Zoveel mogelijk tegels uit de grond wippen en daar bloemen en planten voor in de plaats zetten. Niet zomaar midden op straat natuurlijk, maar langs de gevel of in de tuin. Goed voor de buurt, goed voor het klimaat en de biodiversiteit.”

Tegels wippen in heel Nederland
Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd. In 2020 werd het NK voor het eerst georganiseerd tussen Amsterdam en Rotterdam. Dit leverde ruim een hectare aan groen op: dat is meer dan een voetbalveld aan gewipte tegels. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info