Schager Compliment voor bestuur Seniorenbus Schagen

Op vrijdag 27 oktober 2017 is het  Schager Compliment uitgereikt door reikte burgemeester Marjan van Kampen aan het bestuur van de Seniorenbus: Jannie en Gerard Apeldoorn.

De Seniorenbus Zijpe werd op 3 april 1992 officieel in gebruik genomen. Omdat er senioren waren die geen of moeilijk gebruik konden maken van het openbaar vervoer is de Seniorenbus er gekomen. Het toenmalige gemeentebestuur heeft een financiële bijdrage geleverd en mede hierdoor kon de bus worden aangeschaft. Vanaf het begin gereden door enthousiaste vrijwilligers.

Na tien jaar werd op 5 april 2002 een nieuw bestuur benoemd. Gerard Apeldoorn werd voorzitter en Jannie Apeldoorn penningmeester. Onder leiding van Gerard Apeldoorn is er de afgelopen 15 jaar veel gebeurd. Er is o.a. een nieuw meldadres gekomen (4 dames van Wonen Plus Welzijn) en er wordt op vaste tijden en volgens vast rooster gereden. Er worden tegenwoordig senioren uit  de hele gemeente vervoerd, naar de dagopvang, naar het ziekenhuis, een dagje uit of naar schilderles.

De Seniorenbus Schagen vervoert geen maaltijden meer voor Tafeltje Dekje sinds 3 september 2017. De bezorgtijden hiervan kwamen niet overeen met de rijtijden van en naar de dagovang adressen. Maar de Seniorenbus blijft wel rijden voor de inwoners van Schagen, die door hun handicap of ouderdom geen of moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Toekenning
Burgemeester en wethouders hebben besloten Gerard en Jannie Apeldoorn het Schager Compliment toe te kennen. En daarmee alle vrijwilligers van de Seniorenbus te bedanken voor hun jarenlange inzet. Deze mensen leveren met hun inzet een grote bijdrage aan de leefbaarheid van een kwetsbare groep inwoners van de gemeente Schagen. Een groot Compliment hiervoor!

Seniorenbus Schagen

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info