Seizoen wacht mooie ontknoping in ’t Zand

De kortebaan in ’t Zand op maandag 12 oktober is traditioneel de laatste van het seizoen. De koers staat daardoor voor een deel in het teken van de ontknoping van de verschillende klassementen. Op dit moment is er nog niets beslist. Er wordt dan ook veel spektakel verwacht op de Keinsmerweg. De eerste start is om 13.00 uur. Een vooruitblik op de website van Kortebaan Draverij.

De paarden met de hoogste seizoenswinsom hebben voorrang bij de inschrijving in ’t Zand. Dit zorgt ervoor dat bijna alle paarden die het seizoen kleur hebben gegeven aan de start komen, waaronder de twee laatst overgebleven kandidaten voor de titel ‘Paard van het jaar’. Blackpearl Trans R won de titel in 2012 en 2013 en is na een minder seizoen beter op dreef dan ooit. Ze won al vier kortebanen en werd twee keer tweede. Concurrent Donate Groenhof heeft twee punten voorsprong op haar. Zij won maar liefst vijf kortebanen en werd één keer tweede. Na haar overwinning in Purmerend werd ze opgezadeld met een starthandicap van vijf meter. De vraag is of ze dan nog steeds in staat is om punten te scoren.

Pikeurstitel
Bij de pikeurs gaat de strijd tussen John de Leeuw en Aad Pools. John de Leeuw begint aan de laatste kortebaan vermoedelijk met een kleine voorsprong. De Hoofddorper won in 2014 ook de titel nadat hij met Evison verrassend de koers over de Keinsmerweg had gewonnen. Hiermee pakte hij precies genoeg punten om Frans van der Blonk te passeren.
Bij de trainers lijkt Aad Pools de titel niet meer te kunnen ontgaan. Al moet hij wel de nummer twee Cees Hetteling in de gaten blijven houden. Wanneer Hetteling geen of weinig punten scoort in de komende kortebanen is de strijd al voor de koers in ’t Zand beslist.
Danny den Dubbelden en Jaap van Rijn zijn in een mooie strijd verwikkeld voor de leerlingtitel. De eerste heeft een kleine voorsprong. Nummer drie Danny Brouwer kan met nieuwe overwinningen van Blackpearl Trans R nog voor een stunt zorgen en de titel wegkapen.

Loting
De NDR verricht de loting voor de kortebaan in ’t Zand op donderdag 8 oktober. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op deze site. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in ’t Zand met deskundig onderbouwde tips.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info