Seizoentoppers sluiten af in ’t Zand

De beste paarden van dit kortebaanseizoen sluiten maandag 10 oktober hun jaar af tijdens de kortebaan van ’t Zand. Op de Keinsmerweg komen alle smaakmakers nog één keer in actie en mogelijk staat er nog een kampioenschap op het spel. De aanvang van het evenement is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Barbert, Casanova en Zero Option Lane hebben het seizoen kleur gegeven. Samen wonnen zij tien kortebanen en zorgden voor vele spectaculaire ritten. In de laatste maand stonden ook nieuwe vierjarige talenten op. Fleur Swagerman won in Purmerend, Enkhuizen en Medemblik en Femke Schermer was de beste in Hillegom. Tijdens die koers werd de debuterende Fuggedaboutit sterk tweede. De kortebaan van ’t Zand lijkt een strijd te worden tussen deze nieuwe talenten en de smaakmakers van het seizoen. Rond 18.00 uur is bekend wie de laatste winnaar van 2016 is geworden.

Klassementen
Mogelijk dat de strijd om de verschillende klassementen dan al is gestreden. Barbert heeft de beste papieren om ‘Paard van het jaar’ te worden. Al zit Casanova hem nog steeds op de hielen. Bij de pikeurs zit John de Leeuw op een zetel. Waarschijnlijk heeft de regerend kampioen zijn titel al voor de koers in ’t Zand geprolongeerd.
Ook bij de trainers is het niet spannend. Hans Bot heeft een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Bij de leerlingen kan het nog wel spannend worden. Lang leek Danny den Dubbelden de enige kandidaat, maar Sytske de Vries heeft met Zero Option Lane de laatste twee maanden veel punten behaald. Het zou mooi zijn wanneer zij op de Keinsmerweg nog volle bak moeten strijden.

Loting
In ’t Zand komen de paarden met de hoogste seizoenswinsom aan de start. De NDR verricht de loting op donderdag 6 oktober. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

kortebaan-t-zand-2015

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info