Spelers van Geel Zwart E3 redden AZ van de ondergang

Vorige week dinsdag, de paarden van de draverij stonden nog maar nauwelijks terug op stal, ging de telefoon bij Geel Zwart (wie haalt het nou in zijn hoofd om op kermisdinsdag naar ‘t Zand te bellen!?). AZ Alkmaar aan de lijn met de dringende vraag of de coördinator van de E-pupillen – Eugene Holtman – nog aanwezig was. Wat was het geval: AZ organiseert ieder jaar een toernooi voor de E-pupillen en ze kwamen nog een team te kort. Hun oog was gevallen op de talenten van Geel Zwart E3 om dit gat op te vullen. De wedstrijden zouden anders beslist geen doorgang kunnen vinden. Dit zou AZ grote imagoschade kunnen bezorgen en dat wilden ze absoluut voorkomen na het debacle met Alex Pastoor.

De namen van talenten als keeper Jelle de Wit en de spelers Job Bleijendaal, Thijmen Berbee, Jarno Spil, Milo Groen, Nick Deutekom, Milan Visser, Ron Kossen en Daan Wildeman bleken steeds maar weer terug te komen op de beeldschermen van het scoutingsapparaat van de club uit Alkmaar. Daarnaast waren ook de uitslagen van dit team hen niet ontgaan. Of ze nu met 10-0 winnen of met 10-1 verliezen: er was altijd wel wat moois te beleven tijdens hun wedstrijden. Van Basten en Van den Brom wilden ze nu wel eens met eigen ogen aan het werk zien. De vraag aan de coördinator was dus of Geel Zwart E3 woensdag wilde spelen bij AZ.GZ E3 redt az
Eerst werd de boot nog wat afgehouden door de technische staf. We gaan bij de club namelijk zeer zuinig om met onze talenten en je staat je spelers niet zomaar af voor één of ander toernooitje om scouts van AZ aan het werk te houden en zeker niet daags na de kermis. Ook zijn de kwaliteiten van onze E3 – werklust, techniek, inzicht, etc etc – zijn in de gehele Noorkop al meer dan bekend. Dus waarom zouden we dat nog eens in Alkmaar moeten tonen?
Daarbij wisten we ook dat de spelers niet eenvoudig te bereiken waren. Immers de botsauto’s en de zweefmolen stonden in het dorp wat een zeer grote aantrekkingskracht heeft op de mannen. Hun ouders verkeerden waarschijnlijk nog in een bepaalde roes na een paar geweldige kermisdagen en er waren er vast en zeker nog een aantal van hen in de kroeg te vinden op deze laatste feestdag.
De app bracht uitkomst. Milan Stoutjesdijk zette de zweef abrubt stil, de draaimolen moest stoppen de stekkers gingen uit de gokautomaten, de geweren van de schiettent werden opgeruimd en de botsauto’s reden niet meer. Vaders en moeders werden uit het café gesleurd en binnen een uur was alles geregeld. WE GINGEN NAAR AZ!!!
Over de het toernooi nog het volgende. We kwamen bij de beste 16 teams van die dag die prima door AZ georganiseerd was. De coaches Ageeth de Wit en Patrick Bleijendaal waren de uitblinkers en er werden vooral handtekeningen gescoord. Af en toe leek het wel een schiettent bij ons, de mannen zweefden nog en hadden zeker de kermis nog in hun benen maar hebben een prachtige dag gehad. Zij kunnen zeggen dat ze bij AZ hebben gespeeld. Wie zou dat niet willen? En dat allemaal geregeld binnen een uur! Daar kunnen we als club alleen maar trots op zijn.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info