Informatie

Dynamic Tennis

Dynamic Tennis

We doen sinds januari 2009 Dynamic Tennis in ’t Zand. Een sport die in het oosten en zuiden van het land veel meer beoefend wordt. ’t Zand, Anna Paulowna en Velsen zijn voor zover bekend de enige plaatsen in Noord-Holland. Onze groep is geadopteerd door Gymlust zodat we als Gymlust DT door het leven gaan. Alleen de naam is Gymlust, we zijn verder geheel zelfstandig en verantwoordelijk

 

Maar wat is Dynamic Tennis?

Het is een lichte racketsport, gespeeld met een licht racket en een lichte bal. Het net hangt laag en het speelveld is relatief klein (badmintonformaat) Het is een sport voor alle leeftijden, in ’t Zand hoofdzakelijk opgezet voor 50-plussers zowel dames als heren. Het is gewoon goed om te bewegen

We spelen op donderdagmorgen in De Multitreffer van 9.15 – 10.45 uur.
Na afloop is er koffie voor eigen rekening, wel gezellig, niet verplicht. De contributie is € 75,– per jaar. Bij de vereniging kan men een racket aanschaffen (€ 35,–) Deze zijn elders niet te koop.  Juni, juli en augustus wordt er niet gespeeld.

Voor meer informatie, zie de adressen hieronder:

Voorzitter:                    Secretaris:                                    Penningmeester:

Gerard Schagen                    Quirien Tepas                                 Kees Deutekom

Pater de Witstraat 9             Duinroosweg 89                            Irenestraat 7

1756 AL ’t Zand                     1759 HG Callantsoog                    1756 AJ ’t Zand

Tel. 0224-591487                 Tel. 0224- 581810                          Tel. 0224-591907

gerhilsn@kpnplanet.nl        quirien.tepas@quicknet.nl         c.n.deutekom@quicknet.nl

 

Spelregels dynamic tennis in het kort

Enkel en dubbelspel worden gespeeld om 2 gewonnen sets.
Een game gaat tot 21 punten met een verschil van 2. Na 20-20 moet om de beurt worden opgeslagen.
Iedere speler serveert 5× vanuit het rechtervak diagonaal naar de tegenstander. Daarna serveert de andere kant 5×. Bij de opslag staan beide voeten achter de lijn, men laat de bal stuiten en slaat de bal onderhands diagonaal over het net. De serveervakken lopen door tot aan het net.

Bij de opslag moeten alle spelers achter de lijn staan, behalve de ontvanger. De bal moet 1 keer stuiten voor hij wordt teruggespeeld, daarna mag hij ook ineens worden teruggespeeld of 1× stuiteren. De rally is begonnen.
Bij het dubbelspel retourneren de partners om beurten de bal, bij het 2× retourneren door dezelfde speler is het een punt voor de tegenpartij.

Punten worden behaald wanneer de tegenspeler foutief serveert, de bal in het net speelt, de bal buiten het veld speelt, de bal tijdens het spelen met het lichaam raakt, de bal niet terug speelt.

Goede schoenen voor in de zaal zijn heel belangrijk om blessures te voorkomen.