Sportoase BE-MINE Beringen (B) MTB verslag

Een verslag van Cees Donker

Op zaterdag 6 april naar België afgereisd voor de tweede wedstrijd in the 3NC CUP die voor Coen startte op zondag 7 april 09.30 uur.

De zaterdag het parcours nogmaals meerdere keren verkend wegen enkele wijzigingen en vooral bij “de drop” was een wall gebouwd, zie foto. ’s Avonds pannenkoeken en macaroni gegeten en vroeg naar bed bij een B&B van een kleine geitenhouder.

Zondag vroeg uit de veren om te ontbijten en 07.30 richting het parcours te gaan. Om acht uur was alles geïnstalleerd en zochten wij de gezelligheid en koffie op. Vanaf 08.30 uur is Coen gaan warmfietsen en een kwartier voor de start naar het opstelling vak gereden.

Door zijn mooie prestatie van de week ervoor werd hij als 11e opgeroepen voor een plaats op de tweede startrij. Zijn start was redelijk en hij ging na ca. 300 meter als 10e de single track op. Bij de eerste doorkomst was hij ca. 12e en moest vervolgens nog twee ronden.

In de volgende ronden kwam Coen in de flow en is renners gaan inhalen. Coen heeft zich wederom verbeterd door als 7e over de meet te finishen in een deelnemersveld van bijna 70 renners.

De volgende wedstrijd is zaterdag 13 april in Saalhausen (D)

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info