Sportverkiezing en nieuwjaarswedstrijd Geel Zwart

Geel Zwart houdt zondag 8 januari de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. In de kantine zijn vrijwilligers en leden van de club vanaf 12.30 uur uitgenodigd.

De middag wordt begonnen met de bekendmaking van de sportverkiezing 2016. Dertig sportliefhebbers uit ’t Zand en de Stolpen konden de afgelopen maand een stem uitbrengen. Aansluitend vindt de 42ste Nieuwjaarswedstrijd plaats, waarna de tap in de kantine open gaat. Belangstellenden zijn van harte welkom.

In 1968 was er de eerste sportverkiezing in ‘t Zand. De namen van alle winnaars staan op de wisselbeker die 8 januari aan de winnaar van 2016 wordt uitgereikt. In de eerste jaren werd de verkiezing gewonnen door Piet Bleijendaal, Cees Visser en Sjaak de Heij. Vorig jaar mochten Gerard en Irene Schouten de beker in ontvangst nemen. De winnaar kan natuurlijk ook een sportteam zijn. En het is ook heel goed mogelijk dat de jury kiest voor de vrijwilliger die zich jarenlang en/of buitengewoon inzet voor een Zandtemer sportvereniging of de sport in het algemeen.

Nieuw dit jaar is de verkiezing van een aanmoedigingsprijs voor een sporttalent. De volgende kandidaten komen hiervoor in aanmerking: biljarter Ruud Bos jr, mountainbiker Binck Burger, mountainbiker Gijs Burger, biljarter Jos Dekker, biljarter Martijn Dekker, mountainbiker Coen Donker, zwemster Jet Kleine en motortriallist Barry Zwaan. Maar misschien hebben de juryleden nog wel iemand anders op het oog. Dan kan natuurlijk ook. De juryleden (Cees Slijkerman, Marcel Visser, Agaath Molenaar, Peter Zomerdijk, André Sonderman, Lia Langedijk, Mats Dekker, Kiek Broersen, Karin Sneekes, Ton Muller, Jannie Jongejan, Cees de Wit, Selco Bos, Anja van Woesik, Joop Bleijendaal, Boyd van der Weij, Rianne Laan, Jack de Heij, Jan Schilder, Ageeth Zomerdijk, Cees Sijs, Adriaan Klaver, Mariska Hopman, Erik de Groot, Jan Raatgers, Kirsten Smit, Maurice Dignum, Trudy Jeninga en Willem Apeldoorn) hebben inmiddels hun stem uitgebracht.

Programma:
12.30 uur – De koffie staat klaar
13.00 uur – Bekendmaking sportman,-vrouw,vriend(in) of ploeg van 2016.
13.30 uur – Aftrap van de 42ste Nieuwjaarswedstrijd, een mix van ‘oud’ spelers en de huidige generatie gaan de strijd met elkaar aan.
15.00 uur – Nieuwjaarsreceptie en verloting trekking.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info