Stranden in de regio ontvangen Blauwe Vlag

Afgelopen woensdag is door wethouder Sigge van der Veek persoonlijk de Blauwe Vlag van seizoen 2017 bij het strandpaviljoen De Toko in Callantsoog gehesen. “Ieder jaar is het toch weer spannend of onze stranden het eco-label ontvangen. Ook dit jaar mogen wij onze stranden, Groote Keeten, Callantsoog, Petten en Sint Maartenszee als schoon en veilig bestempelen”, aldus wethouder Sigge vander Veek.

Internationaal
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon strand en(zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Erkenning
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig strand/water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is dan ook een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen, pachters en beheerders van recreatiestranden en jachthavenbeheerders.

Onafhankelijk
Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info