Start verkoop Businesspark Kolksluis

Waar een klein dorp groot in is. ’t Zand telt nog geen 2500 inwoners maar heeft wel een actieve ondernemersvereniging met een lange historie waarvan zo’n zestig bedrijven uit ’t Zand en de directe omgeving lid zijn. Zakenclub ‘t Zand organiseert ook als één van de weinige in de omgeving nog een jaarlijkse ondernemersverkiezing. De coronapandemie heeft deze traditie in de plaatsen waar ze nog bestaat verder onder druk gezet, maar niet in ’t Zand: daar werd in januari jongstleden de 23e editie gehouden. Online weliswaar, maar dat onderstreept de innovatieve kracht van het dorp: vele tientallen ondernemers volgden de verkiezing in de plaatselijke sporthal waar de genomineerden en het bestuur van Zakenclub ’t Zand wél fysiek aanwezig waren.

Hechte samenwerking

’t Zand en zijn ondernemers bewijzen dat globalisering niet hoeft te betekenen dat de onderlinge banden verwateren. Niet alleen door de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie wanneer de nieuwe Ondernemer van het Jaar wordt verkozen maar jaarrond: elke maand weer wordt het dorp met twee of meer ondernemerspagina’s op de kaart gezet in het weekblad Schager Nieuwsblad. Het dorp heeft een bruisend dorpshart met winkels en een innovatief bedrijventerrein, Kolksluis, dat met elkaar verbonden wordt door de ondernemersvereniging, de pagina’s in de krant én de Open Bedrijvendag die om de vier jaar gehouden wordt. Dit Zandtemer evenement, waarbij ondernemers van klein tot groot de deuren open zetten voor het publiek, is telkens weer een groot succes met belangstellenden uit de gehele Kop van Noord-Holland.

Het zakelijke succes is ingebed in vertrouwen in elkaar, een kracht die wordt geborgd door samenwerkingen onder werktijd en het samenzijn na werktijd in de vele (sport)verenigingen die ’t Zand rijk is. In een tijd waarin de samenleving steeds egocentrischer wordt, weet ’t Zand nog altijd de balans te vinden tussen individueel en gezamenlijk belang.

66 bedrijfsruimtes

De uitbreiding van 2,5 hectare van het bedrijventerrein Kolksluis is daar een voorbeeld van. Hier verrijzen onder meer 66 bedrijfsruimtes, variërend van 52 tot 468 vierkante meter onder de naam Businesspark Kolksluis. Opnieuw zet ’t Zand zich op de kaart als een dorp met een innovatief ondernemershart. Het ontwerp van het complex, in een U-vorm, is namelijk origineel. Het maakt dat het plaatsen van een hekwerk om het terrein maar op twee plekken nodig is: de panden zelf vormen een robuust ‘beveiligingsschild’.

Het aanzien van het bedrijvenpark is robuust en origineel te noemen: de units van het zogeheten voorblok behoren met 440 vierkante meter en een nokhoogte van 10 meter tot de grootste in het aanbod. Het maakt ze niet alleen bij uitstek geschikt voor bedrijven met een vraag naar grote opslagcapaciteit, maar ook voor bedrijven in de logistieke sector. Deze units liggen namelijk direct aan de ontsluitingsweg.

Daarnaast worden er 26 units van 52 vierkante meter, welk gebouw een nokhoogte heeft van 6 meter. Het derde gebouw omvat 32 units van 72 vierkante meter en twee hoekpanden van maar liefst 468 vierkante meter (inclusief houten verdiepingsvloer van 220 m2 met een variabele vloerbelasting van 300 kg/m2). Kortom, een gevarieerd aanbod zodat aan een brede vraag kan worden voldaan van zowel ondernemers als particulieren uit ’t Zand en omstreken die graag deel willen uitmaken van het succesverhaal van dit bijzondere dorp.

Download de gratis brochure met meer informatie op www.businessparkkolksluis.nl.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info