Startende woningzoekenden kunnen gebruik maken van Starterslening Schagen

De gemeenteraad van Schagen heeft de verordening Starterslening vastgesteld. Hiermee helpt de gemeente startende woningzoekenden die een huis (nieuw of bestaand) willen kopen in Schagen, maar daar net niet voldoende inkomen voor hebben. Met de Starterslening wordt het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom van de woning gefinancierd. Een extra voordeel voor de starter is dat de eerste drie jaar geen maandlasten betaald hoeven te worden voor de lening.

“Door de aantrekkende woningmarkt en de aangescherpte hypotheekregelgeving is het voor starters moeilijker om de koopwoningmarkt te betreden. De Starterslening biedt aan de starter extra leencapaciteit tegen een aantrekkelijke voorwaarden, zodat de positie van de starter op de koopwoningmarkt wordt versterkt,” aldus wethouder Jelle Beemsterboer.

Wie in aanmerking komt, kan een starterslening aanvragen van maximaal € 35.000,-. Het rentetarief is voor de eerste 3 jaar nul. Daarna staat het tarief voor 15 jaar vast en bedraagt 2,90 %. Met deze lening kan het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom van de woning worden gefinancierd. Het totale budget voor de startersleningen is vastgesteld op € 630.000,-.

Wethouder Beemsterboer: “Met het invoeren van de starterslening dragen wij bij aan het creëren van kansen voor met name lokale jongeren op de koopwoningmarkt, waardoor zij niet genoodzaakt zijn om uit te wijken naar andere gemeenten. Of gedwongen worden om gebruik te maken van de (sociale) huurwoningvoorraad met langere wachtlijsten tot gevolg.”

 

Voorwaarden starterslening

Voor het aanvragen van een starterslening heeft de gemeente Schagen strikte voorwaarden gesteld. Een aantal belangrijke voorwaarden:

  • De aanvrager heeft niet eerder een woning gekocht.
  • De aanvrager is meerderjarig en verblijfsgerechtigd in Nederland.
  • Maximale koopsom woning: € 225.000,- k.k. inclusief verbeterkosten
  • De lening is alleen beschikbaar voor koopstarters die op dit moment woonachtig zijn in gemeente Schagen, oud-inwoners van gemeente Schagen of personen die een economische binding hebben met gemeente Schagen.

 

Aanvragen

Geïnteresseerden kunnen een aanvraag indienen via de website van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (www.rudnhn.nl). De lening wordt afgesloten bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (www.SVn.nl).

 

Meer informatie

Voor meer informatie kan men op werkdagen van 9.00-12.00 uur contact opnemen met de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, op telefoonnumer (088)10 21 398

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info