Steeds meer inwoners zeggen JA tegen glasvezel

De wervingsactie voor glasvezel loopt als een trein. De afgelopen weken zijn vrijwilligers van de plaatselijke verenigingen in Oudesluis, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, Schagerbrug en Burgerbrug huis-aan-huis met inwoners in gesprek geweest en hebben hen gevraagd mee te doen met de actie voor de aanleg glasvezel. De opbrengst van deze actie is zeer goed te noemen. Het ziet er naar uit dat in bijna alle dorpen waar ze langs de deuren zijn geweest de 40% wordt gehaald. Sigge van der Veek: “Wat geweldig dat zoveel inwoners zich inmiddels aangemeld hebben. Als nog meer inwoners zich aanmelden en we met elkaar 40% in heel Schagen halen, hebben we straks allemaal snel internet!”

Na de vakantieperiode start de wervingsactie ook in Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn, Waarland, Petten en Callantsoog. In eerste instantie gaat Cor Posthumus van Beemster Schagen in gesprek met de verenigingen om hen te enthousiasmeren om deze rol op zich te nemen. Verenigingen kunnen een bedrag van € 1.000,- ontvangen als zij hieraan meedoen. Daarnaast krijgen zij bij voldoende afgesloten overeenkomsten ook nog een bijdrage van € 20,00 per abonnement als glasvezel in Schagen een feit is. Aan het eind van het jaar gaan de vrijwilligers van de verenigingen vervolgens ook de stad Schagen in.

Ondernemers

Ook ondernemers kunnen profiteren van een glasvezelnetwerk. Glasvezel is vele malen sneller dan traditionele aansluitingen, maar ook omdat het veel voordeliger is. Daarnaast biedt snel internet voor de ondernemer vele mogelijkheden, nu en in de toekomst. Voor hen worden in het najaar presentaties georganiseerd.

Nu al aanmelden?

Inwoners en ondernemers kunnen zich aanmelden via www.e-fiber.nl  of www.beemsterschagen/glasvezel maar kunnen ook langslopen bij Beemster Schagen in het Makadocentrum.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info