Stem nu voor de Zandtemer vlag

De eerste grote aankondiging rond ons aanstaande jubileumjaar in 2017. We gaan namelijk een Zandtemer vlag uitbrengen die we gedurende het feestjaar gaan gebruiken, maar natuurlijk ook bij belangrijke/leuke momenten in de vele jaren die volgen.

Uiteraard bepalen wij niet hoe die vlag eruit komt te zien; dat gaan we met alle Zandtemers doen. Er zijn drie designs gemaakt door Tom Vlaar van designbureau Kick-Off Studio en daar kan de keuze uit gemaakt worden.

Hoe kun je stemmen?
1. Lever een formulier in bij de aangegeven commissieleden
2. Stem online via de link die we hebben gedeeld op:
a. Facebook (https://www.facebook.com/tzand275)
b. Twitter (https://twitter.com/tzand275)
c. tZand.info (https://www.tzand.info/275-jaar/)
3. Stem via: https://goo.gl/forms/pseHs97Cve7neaAG3

De designs zijn niet uit de lucht gegrepen, maar gebaseerd op ‘t Zand, het verleden en waar ons mooie dorp voor staat. Hieronder een omschrijving per design van designer Tom Vlaar. Onderaan dit bericht vindt u de drie vlaggen.

Vlag 1
In dit ontwerp staat de zwaan voor onze voormalige gemeente Zijpe. De bloem rechts voor de bollenvelden en deze vormen samen een hart. Zandtemers hebben naar onze ervaring veel liefde voor hun eigen dorp. De krans staat voor de trots op ons dorp en de blauwe vorm onderin staat voor de vlotbrug met het kanaal.

Vlag 2
In vlag 2 is Tom een hele andere kant op gegaan. Hier zie je ook meer een plaatje in terug. Je ziet de bollenvelden en het dorp op de achtergrond. De vorm van de brug zit ook weer onderin verwerkt.

Vlag 3
In vlag 3 heeft Tom een simpele vlag gemaakt. Het rood en geel staat voor de bollenvelden aan beide kanten van het kanaal. De dunnere blauwe streep staat voor het kanaal dat midden door ons dorp loopt. De illustratie van de zwaan staat weer voor de gemeente Zijpe en de bloem weer voor alle bollenvelden rondom ‘t Zand. Het vormt samen weer een hart, omdat we als Zandtemers veel liefde hebben voor ons dorp.

Stemmen is mogelijk tot en met zondag 18 september; daarna ‘sluiten de postbussen’. Vanaf dat moment is de winnaar bekend en uiteraard delen we deze z.s.m. met jullie allen.

Het comité gaat er daarna voor zorgen dat de vlag daadwerkelijk tot stand komt en je deze kunt aanschaffen. Later meer hierover. Eerst nodigen wij je uit om te stemmen en andere Zandtemers ook deel te laten nemen.

Vlag 1
Vlag 1
Vlag 2
Vlag 2
Vlag 3
Vlag 3
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info