Stembureau op NS station Schagen

Woensdag 15 maart zijn de landelijke verkiezingen. Voor het eerst is in Schagen een stembureau ingericht bij het NS station. Hier kunnen de reizigers al vanaf 5.15 uur stemmen. “Een prima aanvulling op alle stembureaus in onze gemeente. Inwoners die al vroeg met de trein moeten, kunnen zo toch stemmen,” aldus burgemeester Marjan van Kampen. Zij is overigens vast de eerste, want zij brengt precies op dat tijdstip haar stem uit bij het NS station.

Het stembureau is een mobiele inrichting, die speciaal op deze dag bij het NS station staat. Dit stembureau is open van 5.15 uur tot 21.00 uur. Wie vroeg naar het werk gaat en toch wil stemmen, kan dit dus op het station doen. Of wie later thuis komt, die kan er tot 21.00 uur terecht. Verder zijn in alle (dorps)kernen van gemeente Schagen stembureaus te vinden, in totaal 25. Deze gaan om 7.30 uur open en sluiten ook om 21.00 uur. Op www.schagen.nl staat een overzicht van alle stembureaus in de gemeente.

StemPAS & PASpoort mee
Wie gaat stemmen heeft de stempas nodig die is thuisbezorgd én een legitimatiebewijs. Zoals paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs. Zonder legitimatie mag niemand stemmen. Het pasje van de bibliotheek of zwembad geldt niet als legitimatie.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info