Stembureauleden en tellers gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen

Woensdag 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Op deze dag mogen alle Nederlanders met stemrecht kiezen wie hen vertegenwoordigt in de Tweede Kamer. In onze gemeente kan dat op maar liefst 25 stembureaus. Voor die stembureaus zijn wij op zoek naar stembureauleden en tellers. Helpt u mee?

Helpen als stembureaulid
Als lid van het stembureau zorgt u ervoor dat het stemmen in uw stembureau goed verloopt. Na het sluiten van de stembus helpt u mee met het tellen van de stemmen. Alle stembureauleden krijgen een vergoeding van € 150. Per stembureau hebben wij 5 stembureauleden nodig. De stembureaus zijn tussen 07.30 en 21.00 uur open. Het tellen van de stemmen begint om 21.00 uur. Hoe laat dat klaar is, hangt onder andere af van hoeveel stemmen in het stembureau zijn uitgebracht. Wilt u zich aanmelden als stembureaulid? Dan kan dat door uiterlijk 30 januari het contactformulier in te vullen. U moet als stembureaulid op de dag van de verkiezingen minimaal 18 jaar oud zijn. Het college van burgemeester en wethouders benoemt officieel wie de stembureauleden zijn.

Helpen als teller
De tellers komen om 21.00 uur in actie als de stembureaus sluiten. Op dat moment openen we de stembussen en kan het tellen van alle stemmen beginnen. Hoe laat dat klaar is, hangt af van hoeveel stemmen in een stembureau zijn uitgebracht. Alle tellers krijgen een vergoeding van € 75. Tellers hoeven geen training te volgen. Als teller moet u op de dag van de verkiezingen minimaal 18 jaar oud zijn. Wilt u zich aanmelden? Dan kan dat door uiterlijk 30 januari het contactformulier in te vullen.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Linda Tan of Winnie Helstone van het Klantcontactcentrum via 0224-210400 of vul hier contactformulier in.

verkiezingen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info