Steun aan verenigingen

Gemeente Schagen hecht belang aan het voortbestaan van verenigingen. Zij bieden inwoners de mogelijkheid te sporten, ontspannen en creatief te zijn. Daarom ontvingen alle verenigingen in de gemeente Schagen een brief van de gemeente. De gemeente wil verenigingen ondersteunen die in de periode 1 maart tot 1 oktober, financieel in de problemen zijn gekomen door het coronavirus.

Aandacht

Het zou kunnen zijn dat niet alle maatschappelijke organisaties bekend zijn bij de gemeente. Daarom vraagt de gemeente op deze manier aandacht voor het bestaan en de mogelijkheden van het ondersteuningsfonds corona. Het gaat hierbij om maatschappelijke organisaties zoals sport-, kunst-, en cultuurverenigingen die een relatie hebben met de gemeente.

Ondersteuning

Als een vereniging voldoet aan de voorwaarden kan er aanspraak worden gemaakt op een financiële bijdrage. De gemeenteraad heeft hiervoor een budget beschikbaar gesteld. De gemeente beoordeelt alle aanvragen met formulier die vóór 5 december 2020 zijn ingestuurd. Meer informatie over deze ondersteuning staat op www.schagen.nl/coronabijdrage.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info