Stolperbasculebrug afgesloten van 9 september tot en met 2 oktober 2022

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland tussen vrijdag 9 september 2022 en zondag 2 oktober 2022 werkzaamheden uit aan de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 in Schagen. In deze periode vervangen we de dekplanken van de brug. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging van de brug door de provincie Noord-Holland.

Dit betekent dat de brug vanaf 9 september 20.00 uur tot en met zondag 2 oktober 20.00 uur is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
In dezelfde periode kan de brug niet bediend worden en is voor de scheepvaart alleen onderdoorvaart (H440) mogelijk. Het maximale oponthoud voor onderdoorvaart is 30 minuten.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug (1) en volgt hiervoor de N9, N99, N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug (2) via de N9, N504, N245. Verkeer komend vanuit Alkmaar wordt op de N9 richting de N245 gestuurd.
(Vakantie)verkeer komend vanuit het noordoosten in de richting van Callantsoog wordt al op de A7 afgevangen en via de Kooybrug geleid.

 

Openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Passagiers kunnen te voet via de brug het Noordhollandsch Kanaal oversteken. Daar staat een bus klaar om hen verder te vervoeren.

Klik hier voor de tijdelijke dienstregeling van Connexxion
Klik hier voor de looproute naar de bushalte Schagerweg / De Stolpen

Scheepvaarthinder
Tijdens de werkzaamheden kan de brug niet bediend worden voor de scheepvaart. Onderdoorvaart is wel mogelijk. De onderdoorvaarthoogte is 4,40 meter. Het maximale oponthoud voor onderdoorvaart is 30 minuten.

Klik hier voor de omvaarroute voor de scheepvaart.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de Stolperbasculebrug: https://waaksaam.com/nieuws/werkzaamheden-stolperbasculebrug-fase-2/