STOP!!!!!!

Als er iets niet stil staat is het de tijd wel. We vliegen er door heen. Letterlijk.
“sorry, haast”,
“Ja, druk druk druk”
“moet werken deze week, vééél werken”.

‘Druk ‘ is een status symbool. Als je het niet drukt ben hoor je er niet bij. Als je druk bent, werk je veel, veel werken geeft aanzien (denkt men), of medeleven (denkt men ook wel eens), respect (denkt men misschien ook wel).
Maar als je het druk hebt plan je misschien wel helemaal verkeert (dat denk ik dan).

Zelf heb ik het ook wel eens druk. Maar als ik er goed over nadenk dan heb ik het druk met leuke dingen. En in die leuke dingen plan ik ook nog eens helemaal verkeerd. Gewoon omdat die dingen allemaal zó leuk zijn. Blijf ik te lang hangen bij de sport (omdat ik te lang sta te napraten) waardoor ik moet racen om op tijd op school te komen om mijn jongste op te halen (dat is pas écht leuk, je kind weer ophalen na het een dag te moeten missen). Moet ik rennen om op tijd op de handbaltraining  (ook zo leuk) te komen omdat ik, té leuk , té lang heb zitten thee leuten over de dag met mijn kinderen. Ach noem maar op. De bronafbeelding bekijken

Laatst, en dan blijkt dat de tijd écht niet stil heeft gestaan, bleek het opeens, poef, 13 jaar terug te zijn geweest dat mijn lieve oudste werd geboren en van mij een mama maakte. Ik ben druk (druk druk) met het zoeken naar foto’s voor een uitnodiging en bekijk vol trots plaatjes van kleine baby, kleuter. En de mooie lieve meid die zij nu is. Lief, vol humor, sociaal en zorgzaam. Moeten dealen met haar bijzondere zusje wat haar soms frustreert. En wat mag. Maar wat zij later weer goed oppakt en ons doet beseffen dat we rete trots mogen zijn met onze lieve inlevende kanjer, de beste zus die je je maar wensen kan. Al heel wat mee moeten maken maar daar van gegroeid, flexibel en sterk. En nu een heel echte tiener met meidendromen en puberstreken waar ik enorm van geniet.

Sinds 15 maart is Nederland in lock down gegaan. Maar echt niet dat de tijd heeft stil gestaan. No way, het is door onze vingers geglipt. Want opeens is het alweer juli. Zijn we over de helft van het jaar heen die voor mijn gevoel nog maar pas begonnen is. En hoop ik dat iedereen die al die tijd maar druk druk druk is in deze lockdown een beetje tot rust is gekomen. En heeft doen beseffen dat je tijd moet maken voor leuke dingen nu Nederland weer beetje bij beetje open gaat.

Zo heb ik de eerste dag dat de terrassen weer open gingen een lekkere borrel gedronken op het mooie zonnige terras van de Jonge Prins. Mag Multifit vanaf vandaag weer lekker binnen gebruik maken van zijn ruimte en alle materialen. Heeft groep 8 gelukkig zijn musical nog op kunnen voeren in de sporthal. En start over een paar dagen de zomervakantie 2020. Het verzorgingshuis mag visite weer toelaten waardoor de ouderen weer bezoek kunnen krijgen. Daar moeten we tijd voor maken want hij staat nog steeds niet stil. Genieten dus! En maak je niet druk (geen tijd voor).

tot volgende keer

Vrolijke groet

Foto: Dirk Smit

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info