Subsidie isolatiemaatregelen komt weer beschikbaar

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats. Dit betekent dat woningeigenaar én bewoner de subsidie vanaf dan kunnen aanvragen. De SEEH subsidie kan bovendien prima worden gecombineerd met de duurzaamheidslening die gemeente Schagen ter beschikking stelt. De duurzaamheidslening kan worden aangevraagd bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

SEEH-subsidie
De SEEH voor eigenaar én bewoner stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen. RVO.nl voert de subsidieregeling uit in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tot en met 2020 bedraagt het beschikbare subsidiebudget € 84 miljoen. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatie-maatregelen, dit vanwege een verbreding van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze wordt uitgebreid naar isolatie.

Voorwaarden
Een woningeigenaar moet woonachtig zijn of na verbouwing gaan wonen in deze woning en nog niet eerder een SEEH-subsidie ontvangen hebben. Daarnaast moet men minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning uitvoeren. De subsidie kan pas aangevraagd worden nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn. Voor eigenaren én bewoners binnen een Verenigingen van Eigenaren (VvE) gelden er andere voorwaarden. Meer informatie is te vinden op www.schagen.nl/regelingduurzaam

Alle informatie over verduurzaming van woningen en de financiële regelingen die in Schagen gelden is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info