Succesvolle eerste vrijmarkt in de Tureluur

In de jongste wijk van ’t Zand, de Tureluur, werd tijdens Koningsdag een vrijmarkt gehouden die georganiseerd werd door een aantal bewoners in samenwerking met het Oranjecomité ’t Zand. De markt werd vanaf 13.00 uur druk bezocht. Vele verkopers hadden rond dat tijdstip hun plekje langs de weg gevonden en hun verkoopwaar uitgestald.

De organiserende bewoners hadden de straat versierd en zorgde dat alles in goede banen werd geleid. Verder konden kinderen zich vermaken in de speeltuin of op het luchtkussen. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde eerste editie van deze vrijmarkt. Het was behoorlijk druk tijdens de markt en vele koopjes vonden een nieuwe eigenaar. Wie weet is een traditie geboren.

Ochtend
Tijdens de Koningsdag was de hele dag genoeg te doen in het dorp. ’s Morgens organiseerde het Oranjecomité diverse spelletjes in het centrum. Om 10.00 uur werden door de kinderen oranje ballonnen opgelaten en vervolgens gingen ze met hun versierde fietsen en skelters voor een korte ronde door het dorp. Daarna stortte de kinderen zich op de zes spellen. Klik hier voor de foto’s van de Koningsdagochtend die het Oranjecomité op haar Facebook-pagina heeft geplaatst.
Mede dankzij de goede organisatie en het prachtige weer kan ’t Zand terugkijken op een geslaagde en gezellige eerste Koningsdag.

Hieronder een aantal foto’s van de vrijmarkt in de Tureluur.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info