Swansea FC verlengt abonnement op titel Voetbalquiz

Dennis den Dulk en Erik Deutekom hebben voor de vierde keer in vijf edities de voetbalquiz van Geel Zwart gewonnen. Het duo, spelend onder teamnaam Swansea FC, moest in de voorronde nog wel op gang komen, maar eenmaal in de finale stond er geen maat op hen. Met maar liefst 24 punten hielden de winnaars de verrassende nummer twee FC Alsiemaarakis (Bart Bakker en Arjen Kloosterboer) achter zich met een verschil van 21 punten.

Om half acht ging de eerste voorronde van start. De deelnemers kregen 35 vragen voorgeschoteld. Team Kuipers (Govert-Jan Jongejan en Joris de Haan) begonnen uitmuntend. Met speelsgemak plaatste dit koppel zich voor de finale. Ze wisten onder meer te vertellen door wie de dames van FC Twente werden uitgeschakeld in de UEFA Women’s Champions League (antwoord: FC Barcelona). De tweede plaats ging naar FC Alsiemaarakis (Arjen Kloosterboer en Bart Bakker).
De spanning in de tweede voorronde was om te snijden. Drie teams stonden nagenoeg gelijk. Uiteindelijk trok FC Nieuwstraat (Willem en Wessel Ruygrok) aan het kortste eind. Ze kwamen één punt te kort om als tweede te eindigen. Deze plek, goed voor de barrage, was weggelegd voor Ibracadabra (Mats Dekker en Ruud Sneekes). De titelverdediger Swansea FC stond daar weer één punt boven. Zij noemden onder andere in één keer de naam van het EK-stadion van Toulouse op (antwoord: Stadium Municipal).
De presentatoren Hans Visser en Don Schilder hadden de dankbare taak om de vragen, met daarin soms lastige en moeilijk uitspreekbare namen, goed voor te lezen. De mannen slaagden echter met vlag en wimpel. In de derde voorronde waren alle ogen gericht op de Superboeren (Hans Ruygrok en Marius Troost). Helaas waren hun vier gescoorde punten niet voldoende voor een volgende ronde. De winst ging naar de outsiders team ‘Bet’ Boys (Mark van Woesik en Michel Rothengarter). Door in de laatste vraag de EK-tegenstanders van Spanje op te noemen in de poulefase (antwoord: Tsjechië, Kroatië en Turkije) hield het koppel nummer twee TweedeHans (Hans de Zeeuw en Hans Gerbensma) met één punt achter zich.
Na de drie voorrondes werd de openingswedstrijd in een goedgevulde kantine gekeken. De barmensen Jos de Moel en Jos Tesselaar verzorgden iedereen hierbij op en top. In de rust van het duel Frankrijk-Roemenie vond de barrage plaats. Vijf van de tien vragen ging over icoon Johan Cruijff. FC Alsiemaarakis bleek de sterkste. Zij wisten onder meer het antwoord te geven met welk rugnummer Cruijff bij Feyenoord speelde (antwoord: rugnummer 10).
De finale stond na de wedstrijd op het menu. De beide Jossen gaven de finalisten een heerlijk pilsje waarna de veertig vragen gesteld werden. Swansea FC schoot uit de startblokken. Erik Deutekom en met name Dennis den Dulk wisten twaalf vragen goed te beantwoorden. De mannen blonken verder uit door de hele avond geen één vraag fout te beantwoorden. Onder meer de laatste Zandtemer hoofdtrainer van Geel Zwart 1 (antwoord: Jan de Vries) en wat oud-Ajacied Sören Lerby en tv-producent John de Mol met elkaar gemeen hebben (antwoord: Willeke Alberti) werden juist beantwoord. De winnaars kregen de wisselbeker weer mee naar huis en ieder een geldbedrag van vijftig euro. Spannender was de strijd om de waardebonnen van Sportshop Bouwes. De tweede plaats ging naar FC Alsiemaarakis. Dit koppel wist onder meer te vertellen wie dit seizoen de clubtopscorer van Vitesse was (antwoord: Valeri Qazaishvilli) en welke aanvaller er schuil gaat achter de Braziliaanse naam Givanildo Vieira de Souza (antwoord: Hulk). Ook de nummers drie en vier kregen een waardebon van Sportshop Bouwes.

Uitslag:
1. Swansea FC (Dennis den Dulk en Erik Deutekom) 24 pnt.
2. FC Alsiemaarakis (Bart Bakker en Arjen Kloosterboer) 3 pnt.
3. ‘Bet’ Boys (Mark van Woesik en Michel Rothengarter) 2 pnt.
4. Team Kuipers (Joris de Haan en Govert-Jan Jongejan) -1 pnt.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info