’t Zand 275: Het comité stelt zich aan u voor

● Het comité is gevormd
● Verschillende vergaderingen hebben plaatsgevonden
● Het programma is zo goed als rond
● Mogelijk bent u zelf al benaderd/aangesproken
● De PR-machine is in gang gezet op www.tzand.info, de sociale kanalen en de Sportvriend

We gaan dus al erg lekker met de organisatie van het feestjaar 2017. Er moet ook nog heel veel gebeuren hoor, maar wie zijn nou de mensen in het comité die zo lekker enthousiast aan de slag zijn gegaan? We stellen ons hierbij aan u voor aan de hand van een aantal vragen.

Jo Linting
Wie ben je?
Johan Linting; geboren en getogen in de Irenestraat waar mijn opa een groentewinkeltje had. Dit is waar nu kapsalon San Remo is gevestigd. Ik ben getrouwd in 1973 met Rita en hebben samen 2 jongens; Bas en Jeroen en ons kleinkind Dane.

Wat betekent ‘t Zand voor mij?
Heel veel. Ik was 1 van de postbodes van ’t Zand en kende dus alle inwoners van ons dorp. Dat kwam mooi uit, want in 1981 begonnen we met de lokale omroep VRO (de Vrije Radio Omroep) en ga sinds die tijd door het leven als Jo van de VRO. In die tijd vertelde ik al, als ik 35 ben, stop ik ermee. Dát is duidelijk niet gelukt. In die tijd organiseerden we via de radio veel dingen o.a. autosteprace, zeskamp, autopuzzelrit, bingo, etc. Later kwam daar de markt/braderie nog bij; wat ik heel lang mede georganiseerd heb. Nu wat vrijwilligerswerk bij Molen de Hoop en de organisatie van het dorpspleinfeest. De laatste 13 jaar zit ik ook bij de Geel-Zwart klaverjas organisatie.

Waarom ben je lid geworden van dit comité?
Ik ben via SSDA bij de bijeenkomst geweest en vond het wel leuk om dingen mee te organiseren. We hebben ook een leuke groep om mee samen te werken.

Waar kijk je volgend jaar naar uit?
Speciaal kijk ik uit naar de aftrap, want dan begint het pas echt te leven. De eerste activiteiten worden dan een feit. Daarnaaast de feestweek natuurlijk waarbij het dorp er feestelijk uit komt te zien. Naast de bestaande dorpsactiviteiten wordt het een mooi jaar. We hewwe er bar veul zin an.

Bas Linting
Wie ben je?

Bas Linting, zoon van Rita Linting en Johan Linting (beter bekend als Jo van de VRO). Ik woon samen met mijn vriendin Ellen en onze dochter Dané. In het dagelijkse leven ben ik te vinden bij Deen supermarkten in Julianadorp. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan het roeien bij roeivereniging De Kop in Schagen

Wat betekent ‘t Zand voor mij?
`t Zand, waar de inwoners oprecht geïnteresseerd in elkaar zijn. Waar iedereen klaar staat als je iets vraagt. Waar je lief en leed met elkaar deelt. Waar mensen over je praten, maar ook over je roddelen. Waar mensen elkaar in hun waarde laten, wat je ook doet. Waar je voelt dat je thuis komt, hoelang je ook weg bent geweest.

Waarom ben je lid geworden van dit comité?
In de toekomst wil ik meer tijd gaan besteden in het organiseren van diverse evenementen en misschien wel een carrière switch maken. Om het een en ander aan ervaring op te doen, heb ik mij hiervoor aangemeld. En dit is natuurlijk een geweldige manier om `t Zand te kunnen en mogen promoten.

Waar kijk je volgend jaar naar uit?
Volgend jaar worden er enorm veel activiteiten georganiseerd, een heel jaar feest is niet niks. Waar ik het meest naar uitkijk, is toch wel het sportieve gedeelte van het feestjaar. Ik vind het geweldig om te zien hoe de teams/de individuele sporters, de strijd aangaan en de tactiek aanpassen om de winst binnen te slepen. Omdat wij, `t Zand, HET sportiefste dorp van Nederland zijn, verwacht ik zeker een hoog aantal deelnemers. Ik heb echt veel zin in volgend jaar en hoop dat jullie dat gevoel ook krijgen.

Betty van Graas
Wie ben je?

Ik ben Betty van Graas en woon in 2017 precies 50 jaar in ’t Zand.

Wat betekent ‘t Zand voor mij?
’t Zand betekent voor mij het dorpse gevoel, ons kent ons; de gezellige jaarlijks terugkerende feesten en ik voel me hier helemaal op mijn plek.

Waarom ben je lid geworden van dit comité?
Ik werd gevraagd en begreep dat je dan een uitverkorene bent; altijd al een keer willen zijn :-)

Waar kijk je volgend jaar naar uit?
Ik kijk uit naar de feestweek!

Joris de Haan
Wie ben je?

Mijn naam is Joris de Haan. Geboren in het ziekenhuis in Alkmaar, maar getogen in de Zijpe. Vroeger op “het Buurtje” vlakbij Schagerbrug, waar mijn vader boerde. En sinds 2005 samen met Elles in ’t Zand. Inmiddels ook met onze kinderen Mikki, Jochem en Anniek ;)

Wat betekent ‘t Zand voor mij?
’t Zand is voor mij een super gezellig dorp. Daarnaast spreekt het mij ontzettend aan dat er in zo’n klein dorpje zoveel wordt georganiseerd met Zandstock als ultiem voorbeeld!

Waarom ben je lid geworden van dit comité?
Ik ben daarvoor gepolst vanwege o.a. mijn ervaring als voorzitter van Zandstock… Ik hoefde er eigenlijk niet lang over na te denken, omdat het mij erg leuk lijkt het jubileum mede te organiseren!

Waar kijk je volgend jaar naar uit?
Ik geniet nu al van de voorbereidingen met het comité. We hebben heel veel leuke ideeën en als dat allemaal gaat lukken wordt het een topjaar!!

Jeffrey Bleijendaal
Wie ben je?
Ik ben Jeffrey Bleijendaal. 35 jaar en zoon van de u vast wel bekende Piet en Marry. Alweer bijna 2 jaar getrouwd met Mireille en wonende in de leukste buurt van ’t Zand (moet ik dat nog zeggen…: De Tureluur).

Wat betekent ‘t Zand voor mij?
’t Zand is mijn thuis. Geboren als Jutter, maar opgegroeid in dit mooie dorp waarvan ik gezegd heb dat ik het nooit zal verlaten. Ik werk in Amsterdam en die snappen er helemaal niets van, maar als ik naar huis rij en de landerijen weer zie en de rust van het dorp ervaar; dan weet ik weer waarom die reistijd het waard is. Daarnaast natuurlijk de bekende saamhorigheid, feesten, vrienden, familie en weet ik veel wat nog meer…

Waarom ben je lid geworden van dit comité?
Ik ben vaker gevraagd voor comité’s en besturen sinds ik het WBO-bestuur vaarwel zei. Ik heb dat altijd een beetje afgehouden, want ik heb ook gezien hoeveel tijd mijn beide ouders er altijd aan kwijt zijn geweest. Ik doe nu wel veel vrijwilligerswerk, maar met meer vrijheid ja/nee te zeggen. Het comité voor 275 jaar ’t Zand is voor een periode van 2 jaar én natuurlijk ontzettend leuk. Perfect dus eigenlijk en nu al supergezellig!

Waar kijk je volgend jaar naar uit?
Het wordt echt een heel erg leuk jaar met voor elk wat wils. Erg leuk om te zien dat verschillende clubs en comité’s mee willen werken met de organisatie. Het mooiste wordt de feestweek én de afsluiting van het jaar. Maar daar leest u later meer over.

Nadine van Diepen
Wie ben je?

Mijn naam is Nadine Opgelder-van Diepen, geboren in de Bosweg, net buiten het dorp. Terecht gekomen aan de Oude Rijksweg. De straat welke ik als klein kind iedere dag langs fietste op weg naar school. Getrouwd met Gert en moeder van 2 fantastische dochters Noa en Sam.

Wat betekent ‘t Zand voor mij?
’t Zand is mijn geboortegrond. Het dorp waar ik in opgegroeid ben. Lief en leed deel. Het dorp wat niet stilstaat met zijn ontwikkelingen waaraan ik kan zien dat ik (gelukkig) ook ouder word. Die oude Rijksweg waar ik iedere dag langs fietste, is een doodlopende straat geworden, m’n basisschool is vervangen door 1 gezinswoningen, in de Bayes boven de sporthal (goed voor m’n eerste biertje), wordt nu gesport, feesten bij Ronald in de Boelevaar hebben nu plaatsgemaakt voor fietsende ouderen en kebab en vooral ook niet te vergeten álle kermissen.

Waarom ben je lid geworden van dit comité?
Gevraagd en niet lang over na hoeven denken. Leuk om te organiseren en om zo ook wat voor ons dorp te kunnen doen.

Waar kijk je volgend jaar naar uit?
De laatste feestdag. Als prospect van het groepje zie ik wat een werk er al verricht is en wat een werk er nog verricht moet worden Geweldig om ieder evenement mee te gaan mogen maken. Maar hoe groot zal de ontlading zijn op de laatste feestdag en wij als comité en hopelijk alle dorpsgenoten terug kunnen kijken op een bijzonder feestjaar.

Rob Deutekom
Wie ben je?

Ik ben Rob Deutekom, zoon van Tom en Gre Deutekom, gelukkig getrouwd met Ellen Deutekom-Bleeker en vader van Nick en Sanne. Ik ben in 1976 geboren in het ziekenhuis te Den Helder en snel daarna met een noodgang naar ’t Zand teruggebracht, waar ik eigenlijk nooit meer weg wil. Ik ben werkzaam bij Oostwouder b.v., ook hier in het dorp en dit bevalt mij al 19 jaar zeer goed.

Wat betekent ‘t Zand voor mij?
Familie, vrienden, feesten, kermis, thuiskomen, gezelligheid, het samen met anderen iets voor elkaar weten te boksen, zomaar even lekker op onze vlonder met een biertje, gewoon genieten!

Waarom ben je lid geworden van dit comité?
Ik ben uitgenodigd om naar de bijeenkomst van de SSDA en de dorpsraad te komen en hier werd gevraagd of wij zitting wilden nemen in het comité, wat ik erg leuk vind. Het is leuk om dingen te organiseren en onder de mensen te zijn, wat zeker wel gaat lukken met een heel feestjaar in het vooruitzicht! Ook denk ik dat we een goed gevarieerd comité hebben samen weten te stellen.

Waar kijk je volgend jaar naar uit?
Moeilijk om een ding te noemen met zoveel verschillende activiteiten door het hele jaar heen, maar de feestweek zal toch wel een van de hoogtepunten worden, maar natuurlijk wordt het hele jaar fantastisch, wij hebben er in ieder geval erg veel zin in!

Quido van der Hulst
Wie ben je?

Mijn naam is Quido van der Hulst. Geboren en getogen Alkmaarder, maar nu 6 jaar wonend in ‘t Zand in de Tureluur; een mooi nieuwbouwwijkje. Ik woon daar samen met mijn vrouw Wilma, mijn dochter Alyssa en de hond Lara.

Wat betekent ‘t Zand voor mij?
‘t Zand is voor mij en mijn gezin een hele nieuwe stap geweest in wonen, maar een stap waar wij totaal geen spijt van hebben. Het is een mooi en gezellig dorp, waar wij ons inmiddels heel erg thuis voelen en inmiddels een leuke vrienden- en kennissenkring hebben opgebouwd.

Waarom ben je lid geworden van dit comité?
Omdat ik gevraagd werd door Johan Linting, of ik het eventueel ook leuk zou vinden om in het comité mee te doen. En ten tweede, omdat ik het een enorme eer vind om te doen, omdat ik ook nog niet zo lang bij het dorp betrokken ben, zoals de rest van het comité.

Waar kijk je volgend jaar naar uit?
Ik kijk heel erg uit naar de feestweek en eindfeest. Ik kijk uit naar de feestweek, omdat ik hoop dat heel veel mensen ervan gaan genieten, want als dat zo is dan is het voor mij al geslaagd. En ik kijk ook uit naar het eindfeest, want dan is dat een mooie afsluiter van een hopelijk mooi 275 jaar ‘t Zand. Ook hoop ik dat we met ons comité, dicht in de buurt kunnen komen van de beleving van het 250 jaar jubileum.

FOTOGRAAF WICHARD VAN GRAAS
FOTOGRAAF WICHARD VAN GRAAS
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info