’t Zand: glasvezel komt eraan!!

In de berichtgeving van juni jl werd aangegeven dat men eerdaags zou beginnen met de graafwerkzaamheden. Op 24 juli is er een bespreking geweest van de projectgroep en Kabeltex, waarbij de eigenaar van Kabeltex, zelf ook aanwezig was.

We hebben de tekeningen gezien en het goede nieuws is dat morgen, 12 augustus, gestart gaat worden met de aanleg van glasvezel in het dorp, de benodigde materialen hiervoor zijn al aanwezig. Voor het project in ’t Zand worden mensen vrijgemaakt, want het is nog steeds een probleem om voldoende personeel beschikbaar te krijgen.
Vanaf de Korte Bosweg gaat men via de Julianastraat richting NH kanaal. In deze wijk zijn nl de meeste abonnees opgegeven en wordt direct aangesloten op de reeds geplaatste schakelkast.
In het meest gunstige geval zal het hele dorp op 31 december 2020 van glasvezel zijn voorzien.

Op het industrieterrein Kolksluis is de glasvezel aangelegd en actief.
Er is gesproken met Kabeltex over de camerabeveiliging op het industrieterrein. Ook die beelden moeten via glasvezel gaan lopen en Kabeltex doet een voorstel om dit aan te passen. Hierbij zal tevens gekeken worden naar uitbreiding van de camerabewaking. Tot op heden lijkt de camerabewaking preventief heel goed te werken.

Mocht u na het lezen van deze informatie alsnog willen besluiten tot een aansluiting op het glasvezelnetwerk, dan kan dat natuurlijk.
– U bespaard daar mee 350 euro aansluitkosten
– U steunt de deelnemende sportverenigingen Geel Zwart, voetbal en handbal, maar ook stichting Molen de Hoop.
– Voor nadere informatie stuurt u het beste een mailtje naar Cor Posthumus van Beemster Schagen via glasvezel@beemsterschagen.nl
Cor neemt dan contact met u op om informatie te geven, te sturen of/en in te schijven.

Namens de projectgroep,
Gerard Schouten,
Voorzitter Dorpsraad ‘t Zand

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info