’t Zand onderneemt

Breggit Smit Uitvaartverzorging

Hoe lang ben je al Zandtemer ondernemer

1 september 2015 was mijn eerste werkdag als uitvaartverzorger, een mooi en dankbaar beroep wat op mijn pad is gekomen en waar ik veel voldoening in vind.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand

Teveel om in een paar zinnen te noemen…, een hecht dorp waar iedereen met elkaar meeleeft bij blije en verdrietige omstandigheden, wat ik de afgelopen 8 jaar nog meer heb mogen ervaren…

 

Wat doet je bedrijf en wat is je geschiedenis

Als uitvaartverzorger kom ik na een overlijden bij familie’s thuis, en ben ik er in de week na het overlijden om samen met hen het afscheid te verzorgen naar hun wensen. Gelukkig kan er heel veel en ik vind het heel fijn om met hen van dag tot dag alles te regelen. In de 8 jaar dat ik nu uitvaartverzorger ben zijn er heel veel mooie mogelijkheden bijkomen, wat maakt dat geen afscheid meer hetzelfde hoeft te zijn.

 

In 2015 werd ik benaderd door Sandra Burger of ik haar bedrijf over wilde nemen, iets wat even heeft moeten dalen maar waar ik vol voor ben gegaan.

Vanaf 1990 was ik al betrokken bij het verzorgen van avondwake’s in de kerk, waarbij ik ook al bij familie’s thuiskwam om de wake door te spreken. Dit vergemakkelijkte wel mijn keuze .

 

Wanneer was je mooiste herinnering als ondernemer zijde en wat was dat

Alle uitvaarten die ik heb mogen verzorgen zijn mooie en dankbare herinneringen. Er zijn voor de familie, het luisterend oor, en na afloop van het afscheid met een warm en tevreden gevoel  naar huis rijden.

 

Hoe zorg je ervoor dat ondernemen leuk blijft

Door door te gaan op de ingeslagen weg waarmee het in 2015 allemaal begon.

 

Wat mist ’t Zand? Hoe zie je de toekomst van het bedrijf

Niet iets wat ik zo kan verzinnen………..nu de toekomst van de kerk nog onzeker is, als hij blijft behouden, een mooie opbaarruimte, misschien gekoppeld aan een ruimte waar ook een afscheid en condoleance kan plaatsvinden??

 

Ik hoop zeker nog een aantal jaren dit mooie beroep te mogen uitoefenen.

 

Waarom ben je aangesloten bij de Zakenclub ’t Zand?

Toen ik in 2015 begon met mijn bedrijf, benaderde GertJan Slijkerman mij. Ik hoefde niet lang na te denken, sta volledig achter de initiatieven van de Zakenclub en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen.

 

Welke vraag zou je willen stellen aan de volgende ondernemer

 

Wat is het werkgebied van je onderneming?

 

Welke tip/advies heb je voor de volgende ondernemer?

 

Verlies je niet in het zakelijke, blijf wie je bent.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info