‘t Zand ontmoet Jeruzalem!

Australische bands komen dit jaar naar Zandstock, maar ook ‘t Zand laat zich wereldwijd vertegenwoordigen!

Rasechte Zandtemer Nighel de Jong reist 28 juli af naar de Israëlische hoofdstad om mee te doen aan de International Children Games. Samen met clubgenoten Sam & Patrick en meerdere jonge sporters gaan zij deelnemen aan de International Children’s Games (ICG) in Jeruzalem, Israel. Onder leiding van eigen coaches en de Chef-de-Mission van Alkmaar Sport wordt gestreden in de categorieën schermen, voetbal en judo.

The International Children’s Games

The International Children’s Games is het grootste jeugdsportevenement  ter wereld en verbonden aan het Internationale Olympisch Comité (IOC). De deelnemers zijn jonge atleten in de leeftijd van 12-15 jaar. De gemeente Alkmaar, waar Nighel zijn schermlessen volgt, is dit jaar door de organiserende stad uitgenodigd om mee te doen. Niet alleen sport is een pijler, het kennismaken met de gebruiken en gewoontes van andere culturen en bijzondere leefomstandigheden maken ook  een groot deel uit van de doelstelling. Net zoals ‘fairplay’ en het ontdekken van de regio waar de spelen dat jaar gehouden worden. Jaarlijks vinden de Games plaats in een ander land. Hierbij hoort natuurlijk ook een  spetterende openingsceremonie met Olympisch vuur en een officiële sluitingsceremonie.

Samen met 1500 jonge atleten wordt sportief gestreden in 9 sportdisciplines gedurende 5 dagen. Nighel, Sam en Patrick zullen uitkomen in de rubriek Schermen met als wapen Degen in de individuele- en teamcompetitie (equipe).  Schermvereniging HollandSchermen is hofleverancier van het jonge schermteam.

Ansichtkaartenactie
Om de reis te kunnen bekostigen zijn de schermers de afgelopen maanden actief op zoek gegaan naar sponsors. Ze hebben meerdere acties opgezet waaronder verkoop van smoothies en fruit tijdens schermtoernooien en een ansichtkaarten-actie waarbij de ansichtkaarten straks in Jeruzalem op de brievenbus worden gedaan. Alle activiteiten en acties van het team zijn te volgen via de Facebookpagina “ICG Schermen 2018”.

Wordt er eremetaal behaald, dan zullen de winnaars worden gehuldigd op het stadhuis in Alkmaar.

‘t Zand Sportief

Nighel houdt zijn conditie verder op peil in ‘t Zand bij Tafeltennisvereniging DOKO en sportcentrum Multifit.

Op de foto: Nighel de Jong (zittend), Sam Wanyama en Patrick Sluman.

Nighel de Jong

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info