’t Zand wacht spectaculaire kortebaanafsluiting

Alles lijkt erop dat er tijdens de kortebaan van ’t Zand op maandag 13 oktober (start 13.30 uur) om meer wordt gestreden dan de dagoverwinning alleen. In twee klassementen is de strijd nog helemaal open. Nog meer reden voor de paarden en pikeurs om de vonken eraf te laten vliegen op de Keinsmerweg.

Alleen Co Swagerman (Paard van ’t jaar) en Denise Pennekamp (leerlingpikeurklassement) lijken vast in het zadel te zitten. De eerste won dit jaar in Bemmel, Middenbeemster en Purmerend en pakte tevens vaak een ereplaats mee. Hierdoor bouwde hij een voorsprong op van acht punten op de nummer twee. Wanneer achtervolgers Iper Flying en Donate Groenhof deze week niet goed scoren in Roden en/of Lisse is de strijd voorafgaand aan de kortebaan in ’t Zand al beslist. Pennekamp heeft een megavoorsprong bij de leerlingpikeurs van ruim vijftig punten en zal vermoedelijk in Lisse al zeker zijn van haar tweede titel op rij.

Bij de pikeus en trainers is de strijd nog helemaal open. Frans van der Blonk had in beide klassementen lang de leiding, mede door de dadendrang van Co Swagerman en Andrea Swagerman. De laatste weken werd de voorsprong echter flink kleiner. Bij de pikeurs scoorde Ruud Pools goed met onder andere Donate Groenhof, terwijl John de Leeuw de keuze heeft uit toppers zoals Timmy H, Evison, Prince of Moor en Anabaa Blue. Bij de trainers wordt Van der Blonk op de hielen gezeten door Cees Hetteling, Aad Pools en Hans Bot. De verschillen in beide klassementen zijn zo klein dat de kans groot is dat de beslissing pas valt in ’t Zand.

Loting

De NDR verricht de loting voor de kortebaan in ’t Zand op donderdag 9 oktober. Het complete deelnemersveld is dan te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, nieuwsberichten, klassementen en video’s terug te vinden.

Kermis 2013 (14)

Foto: André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info