tafeltennisnieuws 27.03.2023

VAN DE VOORZITTER

Met nog twee wedstrijden te gaan komt het eind van de competitie in zicht. Het wordt nog spannend vooral voor het 1e team en dan  met name de wedstrijd tegen directe concurrent om degradatie Rapidity uit Beverwijk. Hopelijk kan er nog een geschikte datum gevonden worden. Na de laatste competitiewedstrijd gaan de trainingen nog door tot de ALV op

26 mei. Noteer die datum alvast in de agenda. Voor de vrijdagen na de competitie proberen we de laatste weken van het seizoen ook nog een leuke invulling te vinden. Om te beginnen – zoals eerder aangekondigd – op 21 april een sportieve uitwisseling met Polisport.

 

Nico

 

 

PROGRAMMA

============

Za. 01-04     15.00 uur     Rapidity 3   –    DOKO 1       Ron, Ingmar, …..

Vr. 31-03      20.00 uur     Disnierats 6  –  DOKO 2      Jacco, Martin, Arjan

Vr. 31-03      20.00 uur     Disnierats 8  –  DOKO 3      Nico, Sandra, Arjan of Arie

 

UITSLAGEN

==========

DOKO 1 speelde op vrijdagavond uit tegen koploper JOVO uit Amsterdam. Thuis werd er met 9-1 verloren dus het zou geen gemakkelijke avond worden. Ron opende de avond en het werd gelijk een hele spannende pot. Met 11-7, 5-11, 12-10, 4-11 en 14-12 ging het punt nipt naar de tegenstander. Ingmar verloor in drieen van John en Michael in vieren van Edward. De dubbel ging ook in vieren verloren. Hierna weer een spannende vijfsetter van Ron maar deze keer werd de beslissende game met 11-9 gewonnen! Michael had geen antwoord op het spel van Frederik en Ingmar behaalde een vijfde set tegen Edward. Helaas ging deze met 11-4 verloren. Michael verloor vervolgens van John en Ron haalde het tweede punt binnen door een mooie overwinning op Edward. Ingmar verloor tot slot van Frederik zodat er uiteindelijk 8-2 werd genoteerd.

DOKO 2 speelde uit tegen StedeBroec 7. Jacco en Martin kregen deze week versterking van Sandra. Thuis werd er met 6-4 gewonnen maar deed Tim nog mee en was de samenstelling van StedeBroec ook anders. Jacco opende tegen de sterkste speler Jelle maar kon met 12-10, 11-8 en 11-9 niet voor een verrassing zorgen ( het griepje onder de leden werkte ook niet mee…). Martin had geen antwoord op het spel en de noppen van Jan. Sandra wist hierna de nul van het scorebord te halen door in vieren te winnen van Frans. De dubbel, Jacco tegen Jan en Sandra tegen Jelle gingen alle in vieren en helaas alle verloren. Tussenstand 5-1…. Met 9-11, 12-10, 8-11 en 13-15 wist Martin van Frans te winnen. Sandra bleef goed geconcentreerd en rustig tegen de noppen van Jan en won in vieren en Jacco had geen problemen met hun zwakste speler Frans en zo stond het 5-4. Aan Martin de eer om er nog een gelijkspel uit te slepen maar tegen hun sterkste speler Jelle was dat een zware opdracht. De partij ging dan ook in vieren verloren zodat het 6-4 werd.

DOKO 3 speelde uit tegen Alkmaar 5. Thuis werd er met 6-4 gewonnen, was het een spannende gelijk opgaande strijd, dus werk aan de winkel voor Chris, Arjan en Nico. Chris begon tegen hun sterkste speler Adil en had weinig in te brengen. Arjan trok de stand gelijk door vrij eenvoudig te winnen van Gianni. Nico won gemakkelijk van Pieter en ook de dubbel gaf eigenlijk geen problemen zodat het 1-3 stond. Chris wist de voorsprong te vergroten door in vieren te winnen van Gianni en Nico maakte er vervolgens 1-5 van door heel knap met 5-11, 5-11 en 9-11 van Adil te winnen. Door winst van Arjan op Pieter en Nico op Gianni werd het 1-7. Chris won in vieren van Pieter en maakte er 1-8 van. In een spannende laatste partij wist Arjan met 11-7, 10-12, 13-11 en 11-6 niet van Adil te winnen zodat het uiteindelijk een mooie 8-2 overwinning werd.

 

Komend weekend de laatste uitwedstrijd van dit seizoen en dan op 14 april de laatste thuiswedstrijd. Voor het eerste team twee heel belangrijke wedstrijden waarbij zij vechten voor behoud in de eerste

klasse. Het tweede team strijd onderin om behoud in de derde klasse dus ook voor hun nog twee belangrijke rondes. Het derde team is veilig, staat momenteel tweede maar een kampioenschap is niet meer haalbaar, hopelijk kunnen zij de tweede plaats vasthouden!

 

Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info