Team Zandhope wint RC Cup

De grote wisselbeker in de Surplus RC Cup is vrijdag 25 november gewonnen door team Zandhope uit ’t Zand. De Surplus RC Cup is een wedstrijd met radiografisch bestuurbare modelauto’s.

Surplus organiseerde de wedstrijd voor teams van schoolkinderen van Surplusscholen samen met staalgigant Tata Steel. De kinderen dienen de auto’s zelf te ontwerpen, te monteren, te zorgen voor sponsoring, wedstrijdkleding enzovoort. Een allesomvattend project gericht op techniek en vaardigheden zoals samenwerken, communiceren en problemen oplossen. De climax was de daadwerkelijke race van de teams tegen elkaar in de Niedorphal, die was omgetoverd tot Formule 1-circuit. Behalve de hoofdprijs zijn er ook prijzen voor beste design en sportiviteit. De race wordt volgend jaar weer gehouden.

In de voorbereiding gaf de Zandhope het volgende aan: “We hadden twee teamleiders aangewezen en zij hadden zich gebogen over de teamindeling”, vertelt Kelly Jansen, leerkracht van groep 7/8 van Zandhope in ’t Zand. “Iedereen had zijn eigen rol en het was helder wat de taken waren. De teamleiders stuurden de verschillende teams aan, dat deden ze heel goed. Verder waren zij ook het aanspreekpunt voor mijn collega Jeroen van Dijk en mij. Wat je zag, is dat kinderen heel goed weten waar hun talenten liggen en daar ook goed mee aan de slag gaan. Ze doen echt wat bij hen past.” Jeroen en Kelly stelden zich coachend op aan de zijlijn. “De kinderen hadden helemaal in hun hoofd hoe ze het wilden doen.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info