TheaterDiner EMM

Over een kleine 2 weken is het alweer Pasen en dat kan maar 1 ding betekenen! EMM staat weer op de planken! Op 17, 22 en 23 april gaat het dan eindelijk weer gebeuren!

Op 1e Paasdag en het weekend erna, brengen we 2 stukken op de planken, tussen de gangen door van een overheerlijk 3 gangen verrassingsmenu van Prins HRLK. Iedere avond word er om 18.00uur gestart (aanvang 17.45) met het voorgerecht en kan u daarna gaan genieten van de intermezzo’s die zich afspelen in ‘Cafe Noir’ Er gebeurd van alles in dat café en u bent daar getuige van! In de pauze word het hoofdgerecht voor u geserveerd en tot het toetje kan u zich nog verder in gaan leven in het wel en wee van de gasten van het café. Na het toetje staat het dessert van EMM op de planken, of eigenlijk staan zij op ‘De Richel’. Een zwarte komedie van de hand van Jerry Veenendaal.

Ondertussen is eerste Paasdag al uitverkocht, maar u kunt er het tweede weekend nog bij zijn op 22 of 23 april. Voor €37,50 per persoon kunt u meegenieten van deze avond! Reserveren van te voren is verplicht door een appje, telefoontje of sms te versturen naar 0623183687. U ontvangt dan een betaalverzoek en na de betaling is de reservering definitief. Geef wel even aan in het bericht of u kiest voor vis, vlees of vega.

Anders dan anders

En ja, ook EMM kon er niet omheen: corona. Onze repetitieperiode liep wat anders dan we gewend waren. Op 4 november 2021 konden we dan eindelijk onze eerste repetitie hebben, de toneelverenigingen mochten door! Een klein feestje werd gevierd en met een koppel van 11 mensen gingen we er voor! Met wat aanvullende maatregelen die hierna werden opgelegd, hebben we nog door kunnen repeteren tot 26 november, Nederland ging weer op slot.

14 januari: de hoopgevende persconferentie was daar dan eindelijk: het gaat beter en we mogen dus ook weer de planken op. Maar ja, hoe dan? Het stuk lag alweer even in de kast, de kans op corona besmettingen lag op de loer en er waren een paar spelers die het niet meer zagen zitten om door te gaan. Het stuk wat gekozen was, was niet meer haalbaar om goed neer te kunnen zetten. Maar EMM zal EMM niet zijn, als we niet iets anders verzonnen! Eendracht Maakt Macht en dat doen we dan ook! We hebben de koppen bij elkaar gestoken (op anderhalve meter :)) en pratende vort kwamen we op het idee om in kleine groepjes sketches te gaan in studeren, zo konden we, zelfs als er een besmetting in een team zou zijn, met de andere sketches door kunnen gaan. Bijkomend voordeel: er was nog maar weinig tijd en op deze wijze werden de teksten wat kleiner en makkelijker leerbaar. Op dat moment hielden we rekening met de kans dat de zaal nog  niet vol zou mogen en er afstand gehouden moest gaan worden, hier is het idee ontstaan om de stukken tijdens een diner te gaan opvoeren. Op deze wijze konden we op een verantwoorde manier, rekening houdend met verschillende scenario’s toch nog een mooie en avondvullende avond aanbieden. Gelukkig hebben we helemaal niets meer te maken met afstand houden, mondkapjes en maximale aantallen in een zaal, dit was dan ook het beste scenario wat ons betreft!

We hopen u snel te zien tijdens een van onze voorstellingen!!

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info