Tijd voor verandering

We horen het momenteel vaak om ons heen “Wat een rare tijd is het hè!”. En dat is het natuurlijk ook met de wereldwijde crisis die nu speelt…
Een Zandtemer crisis was en is er ook, want de Sportvriend is niet meer. Uiteraard mogen we dat niet vergelijken met de Covid19-crisis, maar voor ons dorp is het toch wel een ding.

De afgelopen weken, vooral met de start van de seizoenssporten, horen we zaken als:

  • Hmm, waar kan ik nu mijn wekelijkse verslag plaatsen?
  • Gaaf die ‘zandvelden’ bij de handbal, maar wanneer gaat dat starten en is dat alleen voor de handbal te gebruiken?
  • Hmm, hoe komen de bewoners van het bejaardenhuis nu aan hun wekelijkse dorpsinfo?

Allemaal stellingen waarvoor deze website tzand.info een uitstekend antwoord is. Het is een prachtig medium dat momenteel dagelijks door 200 bezoekers gelezen wordt.

Van Sportvriend naar tZand.info
Nog vóór Covid19 hebben we met de Zandtemer verenigingen en ‘particuliere’ contentleveranciers een bijeenkomst gehouden over of tZand.info voor hen een interessante vervanger is voor de Sportvriend en daar werd positief op gereageerd. Wél was de algemene mening dat de website dan wel een upgrade moet gaan hebben. Daarmee is het projectteam aan de slag gegaan.

Upgrade-update
We zijn nu alweer vele maanden verder. Uiteraard vertraagde Covid19 de voortgang enigszins, maar we zijn trots te melden dat we een projectplan hebben opgesteld, een offertetraject achter de rug hebben en daarmee onze nieuwe partners-in-crime hebben geselecteerd.

Met hen heeft het projectteam half september een brainstorm gehad over de herziene doelstelling van de website, het type informatie dat geplaatst gaat worden, wie het gaan plaatsen, op welke apparaattype dit vooral gelezen wordt en wie het gaan lezen. Allemaal punten waarmee rekening moet worden gehouden in het nieuwe design.

Next step: uitwerking van design en daarmee op weg naar een geheel nieuw uiterlijk voor de website.

Planning
De planning is dat we nog voor het einde van dit jaar 2020 de nieuwe website online hebben staan. Zover is het nog lang niet, maar we zijn hoopvol gestemd dat, dat gaat lukken.

Brandformers
Onze nieuwe partner is Brandformers. Een bedrijf van onder andere Tim Nijssen. Oud-Zandtemer (woont nu in Schagen) met nog een actieve rol in onze gemeenschap. Tim is secretaris van zvv Sparta67 en voetbalt daar uiteraard nog (de 1e, 2e én 3e helft)

In het offertetraject vonden we het belangrijk dat er een Zandtemer connectie is. Die persoon kent het dorp, kent het belang van de Sportvriend (destijds) en snapt daarmee sneller wat we willen. We zijn er dan ook trots op dat, dat met Brandformers gelukt is.

Voor zover de update. Het gaan uitdagende maanden worden, op verschillende manieren, maar we zijn er van overtuigd dat het resultaat er straks zeker mag zijn.

Advies of input?
En dan als laatste… Heeft u nog advies of input rondom het nieuwe uiterlijk? Schroom niet dat met ons te delen via redactie@tzand.info, want het is een website voor en dóór ons allemaal!

Groet, projectteam tZand.info

 

check tzand.info ook op;

Instagram: https://www.instagram.com/tzand.info/

Twitter: https://twitter.com/InfoTzand

Facebook: https://www.facebook.com/tzandinfo/

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info