Tijdig afspraak maken voor reisdocument

Wie binnenkort op vakantie durft, heeft een geldig reisdocument nodig. Ook als identificatie zijn een paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig. Om op tijd een nieuw reisdocument te krijgen, is het verstandig om telefonisch een spoedige afspraak in het gemeentehuis te maken. Zomaar binnenlopen kan niet, de gemeente werkt uitsluitend op telefonische afspraak.

Een telefonische afspraak met het gemeentehuis is te maken via telefoonnummer (0224) 210 400, keuze 2.

Denk aan geldigheidsduur reisdocument
Vergeet niet tijdig uw reisdocument te verlengen. De datum tot wanneer uw document geldig is, vindt u op uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs. Voor verlenging of aanvraag van een reisdocument is een afspraak nodig met de gemeente.

Er is momenteel een toenemende inloop bij de balie van het gemeentehuis. Inwoners zonder afspraak komen om hun reisdocument aan te vragen of te verlengen. De tijden bij de balie in het gemeentehuis zijn echter bezet met afspraken. Het is ook alleen maar mogelijk om met telefonische afspraak in het gemeentehuis een aanvraag te doen.

Overigens ontvangen inwoners van de gemeente, als extra service, een seintje indien hun reisdocument verloopt. Ook in die brief staat dat een afspraak met de gemeente gemaakt moet worden voor verlenging. Meer informatie staat op https://www.schagen.nl/home/vraag-en-antwoord_44363/product/paspoort_830.html

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info