Timmerdorp-nieuws: Hoe overleef ik…

Timmerdorp ’t Zand gaat voor de zesde maal van start. Op maandag 7 juli, dinsdag 8 juli en woensdag 9 juli bouwen bijna tweehonderd kinderen op het ijsbaanterrein aan een hut.

“Hoe overleef ik, … “ het thema voor dit jaar.
Gekozen om de kinderen zelf te laten nadenken over een aanpak. In de afgelopen jaren bleken de kinderen heel goed in het aansturen van de vrijwilligers. Om die vervolgens het werk te laten verzetten voor hunzelf. Dit jaar doen we het anders!
We vragen de vrijwilligers met klem om alleen te assisteren. Het uitdenken, timmeren, bouwen, sjouwen en zagen zullen de kinderen echt zelf moeten doen, de vrijwilligers houden toezicht op veiligheid en assisteren waar nodig.

Om de kinderen ook wat technische bagage te geven komt op dinsdag de ESPEQ techniekbus langs. Door verschillende techniek opdrachten uit te voeren zullen de oudste basisschool leerlingen nog meer vaardigheden leren, die ze gelijk in de praktijk kunnen brengen bij hun eigen hut.

Natuurlijk komt de postbode weer langs, kan er geknutseld en geschminkt worden, en zal er op 3 verschillende momenten een jury langs komen. Woensdags zal de laatste hand gelegd worden aan de hutten maar zal ook het doorzettingsvermogen, de creatieve en sportieve kant van de kinderen uitgetest worden.