Top 10 Coen Donker op Internationale wedstrijd

Een verslag van Cees Donker

Op 23 juni 2018 is de Three Nations Cup neergestreken in Spaarnwoude 3NC 23 juni 2018 op het Bikepark bij Snowworld waar Coen zijn eerste Internationale Top 10 klassering heeft gefietst.

Het parcours was uitdagend met veel hoogtemeters, technische trails, steile afdalingen en een deel downhillen met caps en jumps over het Bikepark.

Coen startte met 56 renners (uit oa. Nederland, Duitsland België en Denemarken) en werd als 17 opgeroepen voor een positie op de 3de startrij. De start was 300 meter asfalt gevolg met een bocht naar rechts gevolgd door een lang gravel pad. Prima start, met aanmoediging van Opa en Oma Bruin, als ca 12e door de eerste bocht maar na de eerste klim teruggevallen naar de 22e positie. Daarna een supersprint tot de eerste verzorgingspost ingezet waar na als 13e door kwam.

Coen kwam elke ronde beter en beter in zijn ritme en haalde gestaag renners in tot hij in de top 10 fietste. In de laatste ronde alles gegeven waardoor hij als 9e over de meet kwam.

Door deze klassering is Coen 1 plaats geklommen in het 3NC tussenklassement naar de 16e plaats.

Doordat deze wedstrijd ook meetelt in de NL-Cup is hij daar ook 1 plaats gestegen en wel naar de 5e tussenklassering (dit betekend eerste startrij bij het NK op 22 juli te Apeldoorn).

De volgende wedstrijd is zaterdag 30 juni in Houffalize te België.

Coen Donker Spaarnwoude 23-06-2018 -01

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info