TOUR du ALS 2015 – Week van de waarheid in aantocht

Deze week gaat het gebeuren en moet Team M&M aan de bak. Op donderdag 28 mei om 5.00 uur zal Gerard Schouten van start gaan vanuit Bedoin voor zijn wandeling naar de top van de Mont Ventoux. Als alles goed gaat zal die tocht 4 tot 4,5 uur duren. Daarna zal hij samen met Irene om 12.30 uur vanuit Mazan met de massastart vertrekken om nog een fietsend naar boven te gaan.

En dit alles voor het goede doel: geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Vooraf had het team gehoopt om 5000 euro bij elkaar te harken, maar het is nu al meer geworden. Mede door een fantastische collecte-opbrengst tijdens de Oogstdankdagviering in de kerk van Breezand, zondag 3 mei j.l. De teller staat nu op € 6.580,00 en er komen nog steeds bestellingen binnen voor appeltaarten!! Het bedrag wordt dus nog hoger. Geweldig !!

Afgelopen week werd Team M&M benaderd door een verslaggever van RTV Noord-Holland. Via de stichting ALS had men vernomen dat Team M&M mee gaat doen, mede ter nagedachtenis aan Margriet Slijkerman. In 2013 heeft RTV-NH de ploeg van Margriet nadrukkelijk gevolgd, zowel in de voorbereiding als tijdens de tocht zelf. Dit is in meerdere uitzendingen op tv geweest. Vrijdag 22 mei is journalist Joost Lammers met een cameraman in ’t Zand langs geweest bij Team M&M en is er een interview geweest en zijn er opnamen gemaakt. Dit item wordt komende dagen uitgezonden. Men kon nog geen exacte dag aangeven, dus als u het item wilt zien, moet u RTV-NH even in de gaten houden.
Op donderdag a.s. zal Joost Lammers ook aanwezig zijn bij de start van Gerard in Bedoin. Dat wordt dus vroeg op voor de mannen. We zijn heel benieuwd. Van de dag zelf maakt men ook een rapportage, maar dan in algemene zin. Er zijn immers meer deelnemers uit Noord-Holland.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info