Trudy Kooijman en Glenn van Duin pakken Zandtemer golftitels 2019

Een verslag van Piet Jongejan

Afgelopen zondag werd bij Golf en Countryclub Regthuys weer gestreden om de Zandtemer golftitels. Onder prima weersomstandigheden gingen vanaf een uur ’s middags 19 heren en 6 dames de strijd aan op de Dijklus.  Een lekkere golftemperatuur, een toenemende wind en een prachtige baan, kortom alle ingrediënten voor een gezellige golfmiddag waren aanwezig.

Accountantskantoor Jongejan en Partners, Bloembollenbedrijf A.C.M. Smit & Zn, Timmerbedrijf Cees de Wit, Ad de Wit Vastgoed, Administratiekantoor Adrie Smit en Golf en Countryclub Regthuys steunden met hun financiële of materiële bijdrage  de organisatie. Zij zorgden er voor dat er leuke prijzen te winnen waren en het inschrijfgeld beperkt kon blijven tot de greenfee.

De scores bij de dames waren dit jaar niet uitzonderlijk. Bij de dames nam Trudy Kooijman met 15 stablefordpunten de wisselbeker over van Maaike de Wit. Els Smit volgde met 14 punten als 2e en titelverdedigster Maaike de Wit bemachtigde met 13 punten de derde prijs. Ina Boerdijk nam de (op)kikker mee naar huis. Els Smit ging er ook vandoor met de trofee voor de Longest Drive en Cora van Diepen wist het balletje op hole 2 het dichtst bij de hole te slaan en werd eigenaresse van de Neary trofee.

De heren waren duidelijk beter in vorm. 5 van de 19 spelers haalden 18 of meer stablefordpunten. Titelverdediger Hans Visser  mocht rond vijf uur de wisselbeker overhandigen aan Glenn van Duin, die met 21 stablefordpunten duidelijk de sterkste was. Twee spelers eindigden op 19 punten. Op grond van zijn lagere handicap mocht Wim Ruigrok de 2e prijs mee naar huis nemen, voor Emiel Tamis die er met de 3e prijs vandoor ging. De (op)kikker was deze middag voor Lex Smit.

De Neary ging deze middag naar Wim Boerdijk, de Longest Drive werd geslagen door Rick van Diepen.

Slechts twee birdies werden er gescoord: Adrie Smit en Rick van Diepen mochten een vogeltje aan hun prijzenkast toevoegen.

Traditiegetrouw gingen we na de prijsuitreiking met bijna de complete groep aan de saté met friet en salade en bleef het nog lang gezellig in Winkel.

Volgend jaar de 8e editie van het ZandOmer op zondag 7 juni 2020. Tot dan.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info