Twee eerste plaatsen voor Coen Donker bij RaboTop

Coen Donker heeft de afgelopen twee zondagen sterk gereden in de strijd om de Rabotop. In zowel Enkhuizen als in Hoorn fietste hij als eerste over de finish. Ook dorpsgenoot Binck Burger kwam in actie. Een verslag met foto’s van Cees Donker.

Enkhuizen, 18 oktober: Rabotop 2
Deze wedstrijd was georganiseerd door Wielervereniging West-Frisia en is in tegenstelling tot andere jaren in oktober ipv december verreden. Ze hadden betere parcoursomstandigheden gewenst maar het weer gooide roet in het eten. Door de regen van afgelopen week was het parcours wederom doorspekt met zompige grasstukken, glad

Op de eerste plaats in Enkhuizen
Op de eerste plaats in Enkhuizen
geworden asfalt, glibberige klimmetjes en gladde boomwortels. Voor de Zandtemers Binck Burger en Coen Donker maakte deze omstandigheden het een geweldig modderig parcours.
Coen startte in Categorie 2 in een deelnemersveld van 25 renners. Zij werden ruim 1 minuut achter categorie 3 weggeschoten. Coen had een goede start en reed vanaf het begin op koppositie. Na de start door een nat weiland was er na ca 100 meter een keerpunt waarna de koers echt begon. Nog voor de eerste ronde verreden was zag Coen de cat. 3 rijders waarna hij zich op hun kon richten. Coen heeft de koppositie niet meer uit handen gegeven en finishte met voorsprong als 1e.
Binck Burger startte, als eerste jaar cat. 3 renner, in een deelnemersveld met 30 sterke renners. De start ging erg rommelig want alleen de eerste 5 posities werden opgenoemd en de rest mocht aansluiten. Binck had wel een goede positie en snelle start en lag bij het ingaan van de tweede bocht 6e. Hij reed na enkele ronden in een trientje wat goed op stoom lag. De omstandigheden waren zwaar en Binck kwam daardoor een paar maal in een lastige positie te zitten waardoor hij moest lossen. Hij finishte in deze omstandigheden als 16e renner.

Hoorn, 25 oktober: Rabotop 3
Waar de Rabotop in Enkhuizen vorige week onder zeer matige omstandigheden verreden is waren de omstandigheden in Hoorn zomers te noemen. Het fraaie parcours in het Julianapark kent steevast veel variëteit met lange stukken asfalt, langs struiken en bomen, over een standje langs het IJsselmeer en een lastige klim op een klei-berg.
Coen Donker startte wederom in Categorie 2 met totaal 30 renners. Coen stond goed opgesteld en had na het vallen van het startschot een snelle start. In de eerste ronde reden de nummers twee en drie circa 75 meter achter Coen. In de tweede rond zette Coen de versnelling in waardoor zijn belagers hem niet meer konden achterhalen. Coen had een mooie finish op de eerste plaats.
Binck Burger kwam uit in categorie 3 in een veld met 31 renners. Binck had een prima start en reed goed mee in een groepje wat een behoorlijke snelheid had. Binck finishte als 13e.

De vierde Ratotop is 8 november in Spaarnwoude.

Coen Donker Rabotop 3 Hoorn

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info