tZand.info bestaat 10 juni exact 10 jaar

Het is alweer 10 jaar (10 juni 2009) geleden dat we in de bioscoopzaal in Schagen zaten en deze mooie website werd gelanceerd. Een initiatief van Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten, Dorpsraad ‘t Zand en Zakenclub ‘t Zand. In eerste instantie met het idee om toekomstige bewoners van ’t Zand,  rondom de bouw van de Tureluur (er werd eindelijk weer eens gebouwd in ‘t Zand), te informeren over het dorp in de breedste zin van het woord.

Ondertussen is het uitgegroeid tot een breder platform waarop nieuws wordt gedeeld, maar waarop ook columns staan, Zandtemer bedrijven zich voorstellen, de vele sportclubs benoemd worden en Zandtemers de pen aan de hand nemen, enkele vragen beantwoorden en de pen weer doorgeven. Daarnaast is het volledige Sportvriend-archief beschikbaar (http://www.sportvriend.info/) en kunnen we lezen over ons dorp vele decennia geleden in de vorm van beeld en tekst (https://www.tzand.info/geschiedenis/).

Wat leuke cijfers

De website wordt veel bezocht en we kunnen dat ook meten. Zo ontvangen we elke maand gemiddeld 2.000 bezoekers die vooral (ruim 56%) via een sociaal netwerk, zoals Facebook, worden afgeleverd. Ruim 32% van de bezoekers typen tzand.info in de browser en bezoeken zo direct de website. Het bezoeken van de website doet men tegenwoordig vooral met een mobiele telefoon (54%). De overige bezoekers komen via de computer/laptop (35%) of een tablet (11%).

Redacteur gezocht

De redactie bestond lange tijd uit 2 man; Quirien van Trigt en John van Woesik. Dat stokje werd doorgegeven aan Gertjan Zomerdijk die nu alleen de redactie vormt. Het zou mooi zijn als Gertjan wat hulp krijgt. Dus lijkt het je leuk af en toe een artikel te plaatsen (je hoeft de content zelf niet te schrijven, maar dit mag natuurlijk wel) vanuit bijvoorbeeld een maatschappelijke stage… of gewoon omdat je het leuk lijkt het te doen? Meld je dan aan middels een mailtje aan redactie@tzand.info.

 

We zijn er trots op dat deze website zijn bestaansrecht heeft weten te verdienen en ondertussen een bekend medium is geworden binnen de Zandtemer (en omstreken)-gemeenschap. We zijn echter ook benieuwd hoe het er over 10 jaar uit zal zien, want de technologie blijft zich ontwikkelen. We gaan het ontdekken in de update van 10 juni 2029 wanneer we het 20-jarig jubileum gaan vieren!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info