tZand.info in 2022; feiten en cijfers

2022 was het eerste volledig jaar dat tZand.info in dit nieuwe design heeft gedraaid. We zagen in 2021 de bezoekersaantallen al groeien en dat heeft zich voortgezet in 2022. Een belangrijke reden hiervan is dat tZand.info méér aan het worden is dan alleen een website. Het wordt meer en meer een platform met Facebook, Instagram, Twitter én de 2-wekelijkse nieuwsbrief. We zien dus veel bezoekers vanuit daar naar de website komen.

De website wordt vooral bezocht op basis van 2 ‘doelen’:

  1. Bezoekers die de eerste regels zien van een artikel op 1 van de eerder genoemde platformen, daarop klikken en naar de website komen om het hele artikel te lezen.
  2. Terugkerende bezoekers die actief naar de website komen om het laatste regionale nieuws te lezen. De meeste gebruiken hiervoor de app-functie van de website. Hier lees je daar meer over: https://www.tzand.info/mobiel/

Apparaatgebruik
Voorheen gebruikte men natuurlijk de computer/PC om op het internet te surfen, maar uiteraard is dat al verleden tijd. In 2021 kwam 67% via de mobiel op tZand.info en dat is in 2022 gegroeid naar meer dan 70%.

Bezoekersaantallen
De vraag is dan dus hoeveel bezoekers er afgelopen jaar naar de website zijn gekomen. In totaal is dat in 2022 uitgekomen op bijna 95.000 bezoekers. Met 365 dagen in het jaar komt dat gemiddeld uit op ruim 260 bezoekers per dag.

We hebben een poll op de website gezet om eens na te gaan hoeveel dagelijkse bezoekers de website volgens jullie ontvangt. Het resultaat zie je hieronder.
Bijna 47% van jullie denkt dat we tussen de 50 en de 100 bezoekers per dag ontvangen. Gelukkig voor onze sponsoren klopt dit niet, want dan zouden we uitkomen op maximaal 36.500 bezoekers in een jaar. Het werkelijke aantal ligt dus 160% hoger. 22% van de deelnemers aan de poll hebben het goede antwoord gegeven, want 260 ligt netjes tussen de 200 en 300 bezoekers per dag!

Aanpassingen en nieuwe features
De website is in 2022 ook uitgebreid met nieuwe features, onderwerpen en andere zaken.

Leuke nieuwe rubrieken zijn bijvoorbeeld “Wielen in ’t Zand” en “Zorgen in de Zorg“. 2023 is overigens alweer goed begonnen met de nieuwe rubriek “Gudicht“.
Heeft u een idee voor een nieuwe rubriek? Aarzel dan niet en stuur een email naar redactie@tzand.info.

Een andere, zeer interessante, nieuwe feature is het wedstrijdprogramma. Een prachtig staaltje ICT van onze technische man waardoor we de komende wedstrijden kunnen zien van de handbal en voetbal van Geel Zwart. Indien er andere verenigingen zijn die hier hun wedstrijdprogramma willen hebben staan, email dan naar redactie@tzand.info.

Het projectteam heeft daarnaast een presentatie gegeven aan de Zakenclub; mede-eigenaar van de website. Het doel van deze presentatie was om de leden van de Zakenclub te laten zien wat tZand.info is, hoe het gegroeid is en wat de mogelijkheden voor bedrijven zijn. Het resultaat was zeer bevredigend met goede vragen en louter positieve reacties. Daarnaast hebben we het aantal sponsors mogen uitbreiden en zijn er enkele sponsors die een eigen mini-site binnen tZand.info hebben gestart. Een heel goede ontwikkeling.

2023 is alweer goed gestart en we hebben als projectteam nog allerlei ideeën voor het gehele platform tZand.info. Houdt ons dus in de gaten!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info