Uitnodiging online informatieavond Stolperbasculebrug

De Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 in Stolpen, gemeente Schagen wordt in de toekomst vervangen door een nieuwe ophaalbrug.

Op 10 maart 2021 is er een online informatieavond over het ontwerp van de nieuwe brug en het online platform waarop reacties kunnen worden achtergelaten.

Het ingenieursbureau Witteveen + Bos startte vorig jaar met het uitwerken van het ontwerp en de verkeerssituatie. Reacties en suggesties uit eerdere informatiesessies met de buurt en belangengroepen zijn hierin zoveel mogelijk verwerkt.

Online reageren op het ontwerp
De provincie betrekt de omgeving graag bij de plannen en wil vragen en reacties goed inventariseren. Omdat een fysieke bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen voorlopig niet mogelijk is, is naar online manieren gezocht. Witteveen + Bos heeft daarom een online platform ontwikkeld met de plannen, waarop reacties kunnen worden achtergelaten.

Doorlopend worden nieuwe vragen beantwoord en wordt het online platform bijgewerkt. Het platform is beschikbaar voor vragen en reacties tot 31 maart 2021.

Informatieavond
Tijdens de online informatieavond lichten we de plannen toe en leggen wij uit hoe het platform werkt

Wanneer: Woensdag 10 maart 2021
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
Link: https://stolperbrug.inbeeld.app/ en klik op ‘Informatieavond’; de pagina is nu nog niet beschikbaar
Iedereen kan meedoen via de browser of de Teamsvergadering. Wie verhinderd is kan op zijn gemak op een later moment de plannen bekijken en een reactie plaatsen.

Over de Stolperbasculebrug
De Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 moet worden vervangen. De brug uit 1934 is sterk verouderd en te smal voor vrachtverkeer. Er komt een nieuwe (beweegbare) brug aan de noordkant van de huidige brug. Deze wordt breder en robuuster, met een levensduur van 100 jaar. De huidige Stolperbasculebrug blijft in gebruik tot de nieuwe brug klaar is en wordt pas daarna gesloopt. Zo blijft deze belangrijke verbinding behouden, en de regio bereikbaar. De werkzaamheden zijn op dit moment gepland voor 2023-2024.

 

BRON: Noord Holland.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info