Uitslag Klaverjasdrive

Maandag 24 oktober konden we eindelijk weer een klaverjasdrive organiseren. Na 2 seizoenen van stilstand, waarin we in totaal slechts 1 drive konden houden, kunnen we nu naar alle waarschijnlijkheid weer een heel seizoen draaien. Wie kronen zich de opvolgers van de nog altijd regerende kampioenen, Hans en Jos aan het eind van dit seizoen?

Over de opkomst hoefden we na een paar jaar stilstand geen zorgen te maken. Er bleken niet minder dan 12 tafels aanwezig deze avond. Wat erg leuk was om te zien, is dat er toch weer veel nieuwe gezichten de weg naar de Leeuwenkuil gevonden hadden. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er door de koppels 3 potjes geklaverjast. De verzorging van de inwendige mens was vanavond in stevige handen van de kantinecommissie. Vandaag vertegenwoordigd door Ruud van den Berg, Jos Tesselaar en Erik Deutekom. Waarvoor dank uiteraard!

Ook was duidelijk te zien dat het klaverjassen zelf door de meesten nog niet verleerd was. Zeker niet door Adriaan en Adriaan. Er stond geen maat op dit tweetal. Dankzij een score van ruim boven de 2000 en 2 maal een 1700, werden zij onbedreigd winnaar van deze eerste drive. Jan en Jack bleven nog enigszins in de buurt en legden beslag op de 2e plaats. Het podium werd gecompleteerd door Alex en Maarten. De poedelprijs ging deze keer naar Wilma en Martine. Verder is het fenomeen pitprijs ook dit jaar weer door de organisatie in ere hersteld. Hoewel, de eerste pitprijs bleek niet aanwezig! Gelukkig wordt Jo hier niet warm of koud van en loste dit op strakke wijze op. Bewonderenswaardig dat hij in zijn eentje de avond aan elkaar wist te praten. Niet alleen het kaarten en de prijsuitreiking liepen uiteindelijk op rolletjes. Ook de verloting was Jo wel toevertrouwd. Met hulp van Marty die de prijzen naar de juiste winnaar bracht. Grootste winnaar was Tiny, die er met de boodschappentas vandoor ging. Rest ons verder nog een woord van dank uit te spreken richting Mireille en Rita voor het vakkundig regelen van de inschrijving.

Al met al weer een gezellige avond en zijn we zeer tevreden over de start van dit seizoen. Overigens kunt u de slechtste pot afstrepen over het gehele seizoen. Dat betekent dat u vanaf de volgende drive gewoon nog kans maakt op het kampioenschap. De volgende drive is op maandag 21 november. Hopelijk zien wij u dan! Voor de meeschrijvers vindt u hieronder nog de uitslag en dus ook de stand in het kampioenschap:

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info