Update 275 jaar ’t Zand

Wat hebben we weer fantastische evenementen achter de rug zeg. Neem nou bijvoorbeeld de 2 historische wandelingen van Dirk Smit waarbij de geschiedenis van ‘t Zand werd blootgelegd. Daarnaast was daar afgelopen zaterdag eindelijk de Spokentocht. Wij werden als comité dikwijls op de hoogte gehouden over de voortgang door de organisatie (bewoners van de Groteweg en Nollenweg). We werden elke keer weer enthousiaster en dus was het gelukkig eindelijk zo ver. Het weer paste uitstekend bij de sfeer en wat was het fantastisch. De 85(!) vrijwilligers zijn erin geslaagd om de 279 deelnemers mee te nemen in een prachtige en tegelijkertijd angstaanjagende wandeling iets buiten ons mooie dorp. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!!

We zijn aangekomen in de maand november. Nog 2 maanden in dit feestjaar en nog enkele evenementen te gaan:

 • 10 november: Hap Stap Trap
 • 18 en 19 november: KOPstemmen
 • 9 december: Levend Monopoly
 • 12 t/m 16 december: 275 Biljarttoernooi
 • 30 december: Grootse afsluiting – Eindejaarsgala

 

Hap Stap Trap (10 november; avond)

Handbalvereniging Geel-Zwart organiseert Hap-Stap-Trap. Uniek in ’t Zand, en te leuk om te missen, dus noteer in de agenda: Vrijdag 10 november 2017

 • Voor wie? Alle Zandtemers (> 18 jaar)
 • Wat is het? 3-gangen menu koken of nuttigen
 • Waar is het? Bij dorpsgenoten aan tafel
 • Wat kost het? € 27,50 per persoon

De gasten verzamelen in het Sportcafé en ontvangen daar drie enveloppen. Hier mag “de-voorgerecht-envelop” geopend worden. Hierin zit het adres voor het voorgerecht. Er zijn nog 2 duo’s die hetzelfde adres hebben, en het voorgerecht zal voor 6 personen geserveerd worden. Op een vastgesteld tijdstip zal iedereen het voorgerecht-adres verlaten en mag “de-hoofdgerecht-envelop” geopend worden. Hierin zit het adres voor het hoofdgerecht. Twee andere duo’s hebben ditzelfde adres, dus andere tafelgenoten bij elke gang. Hetzelfde zal plaatsvinden met “de-nagerecht-envelop”. Na genoten te hebben van het eten, de gezelligheid en sterke verhalen, zullen we gezamenlijk afsluiten in het Sportcafé.

Voor de gasten die willen genieten van het diner zijn natuurlijk ook liefhebbers nodig die het menu willen klaarmaken en serveren. Deze duo’s koken op één Zandtemer adres een 3 gangen menu voor 6 gasten. Gezelligheid alom want er komen 18 verschillende dorpsgenoten aanschuiven!

Geef je op als deelnemer of als gastheer/dame via HapStapTrap@hotmail.com.

 

KOPstemmen (18 en 19 november)

Op zaterdagavond 18 en zondagmiddag 19 november is het Popkoor ’t Zand weer te horen en te zien in beeld en geluid in De Jonge Prins. Dit concert optreden gaat vergezeld met (nog niet eerder vertoonde) filmbeelden van Zandtemer gebeurtenissen uit het filmarchief van Cees Langedijk. Zandtemers en activiteiten zullen voorbij komen en bezongen worden door het jubilerende Popkoor.

Een bijzondere combinatie en samenwerking.
De kaartverkoop is gestart. De kaarten zijn 7 euro per stuk (incl. een bakje koffie/thee) en verkrijgbaar via:

 • Angelique Johannes (Oude Rijksweg 119 – 06-57259789)
 • Gerda van Kampen (Julianastraat 84 – 0224-593066)
 • Cees Langedijk (Korte Bosweg 30 – 0224-591558)

 

Levend Monopoly (9 december)

We mogen eindelijk het verrassingsevenement bekend maken. Aangekondigd als een verrassing, omdat het niet eenvoudig is geweest om het ‘rond te krijgen’. Kartrekkers Jeroen Buik en Marjolein Schilder zijn er echter in geslaagd. Top!

Levensecht & Levensgroot

Laat deze unieke kans op levensecht Monopoly spelen met jou als de hoofdrolspeler niet voorbij gaan. We spelen op een speciaal gemaakt Zandtemer bord van 10×10 meter in de sporthal van de Multitreffer.

Wie heeft er geen Monopoly gespeeld? Iedereen toch! Gezellig aan tafel met de bedoeling zoveel mogelijk geld, huizen en zelfs hotels te verzamelen. Met dit concept kan je met 4 spelers + 1 teamcaptain meedoen.

Wat moet je hiervoor doen?

 • Allereerst een team vormen met 4 andere enthousiastelingen. Een team bestaat dus uit 5 personen.
 • Bedenk een leuke, grappige of ludieke teamnaam.
 • Stuur een mail naar monopoly275jaar@outlook.com met daarin de naam van jouw team, de voor- en achternamen en leeftijden van de deelnemers (deelname vanaf 14 jaar) en het telefoonnummer van de teamcaptain.
 • De kosten voor deelname zijn 15 euro.

Stuur je mail zo snel mogelijk (voor 1 december) naar monopoly275jaar@outlook.com, want ook bij dit evenement geldt weer vol=vol!

 

Biljarttoernooi 275 jaar ‘t Zand (12 t/m 16 december)

Een groot biljarttoernooi (13 tafels) ter ere van 275 jaar ’t Zand op een bijzondere locatie; namelijk Bollenoord ’t Zand. Het publiek kan vanaf de zijkant mee kijken, maar ook van boven!

Geef je nu op middels het inschrijfformulier die in de Sportvriend en in De Jonge Prins te vinden is.

Het toernooi wordt afgewerkt van 12 tot en met 16 december.

 

Grootse afsluiting – Eindejaarsgala (30 december)

Je mag dit niet missen. Niet alleen, omdat het, het laatste evenement is van het feestjaar, maar ook omdat je je mede-Zandtemers er nog nooit zo uit hebt gezien. We sluiten het feestjaar van 275 jaar ’t Zand met een eindejaarsgala in de grote zaal van De Jonge Prins m.m.w. de Woudrukkers.

De mannen strak in pak en de dames in een mooie galajurk onder het genot van muziek, eten, entertainment, drinken en veel gezelligheid. Binnenkort meer informatie!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info