Update in Feestweek programma

Het is bijna zover; de Zandtemer feestweek ter ere van de 275e verjaardag van het dorp ‘t Zand. 2017 is een feestjaar voor ‘t Zand en we hebben al vele geslaagde evenementen achter de rug. We zijn echter nog maar op de helft van het jaar dus er gaat nog veel meer komen. Een onderdeel hiervan is de Feestweek van zaterdag 1 juli tot en met zondag 9 juli. Niet minder dan 21(!) activiteiten worden er georganiseerd voor jong en oud in de vorm van sport & spel, maar ook denkwerk en uiteraard gezellige feestavonden.

De organisatie heeft, in samenwerking met verenigingen en vrijwilligers, een gevarieerd programma opgezet. Hierbij is rekening gehouden met alle leeftijden. Daarnaast is ’t Zand natuurlijk een sportief dorp waardoor sport niet vergeten mag worden. Om de saamhorigheid binnen de Zandtemer straten (verder) te vergroten strijden straatteams de hele week in verschillende disciplines om uiteindelijk de felbegeerde titel van ‘Beste straat van ’t Zand’ binnen te halen. Daarnaast zullen alle straten in ’t Zand fleurig worden versierd om de Feestweek extra feestelijk te maken.

Een hoogtepunt in de feestweek vind zaterdag 8 juli in de avond plaats in sporthal De Multitreffer. Het wordt een knalfeest met een spectaculaire show van The Daredevils en een avondvullend programma met medewerking van lokale artiesten. Een ouderwetse avond in een nieuw jasje! Zorg dat je op tijd een kaartje bemachtigt, want vol is vol. Bestellen kan via een link op www.multitreffer.nl en kost slechts 10 euro!

Hieronder het volledige programma inclusief uitleg en eventuele informatie om je op te geven.

 

Zaterdag 1 juli

 • Opening feestweek: de burgemeester komt de feestweek openen om 14:00u op het kerkplein met medewerking van de harmonie. Daarnaast zullen we gezamenlijk het Zandtemer lied gaan zingen.
 • Kinderplaybackshow: de kinderplaybackshow is vanaf 15:00u in De Jonge Prins.
  Er is nog ruimte om je op te geven, dus stuur nu een email naar tzand275@gmail.com of spreek 1 van de comitéleden aan.
 • Ouderwetse Kermisavond: een oergezellige avond in De Jonge Prins vanaf 20:00u m.m.w. van voormalige bandleden van Shoreline en Bar-B-Q onder de bezielende leiding van Ivan Schilder. Entree is gratis.
 • Straten teampresentatie: gedurende de feestweek strijden de Zandtemer straten tegen elkaar in verschillende disciplines (later meer hierover). De straten presenteren zich vluchtig waarna we snel weer verder gaan met de ouderwetse kermisavond.

 

Zondag 2 juli

 • Dorpsbrunch: tijdens de gezellige Zandtemer dorpsbrunch van 11:00u-13:00u staat de hele Wilhelminastraat vol met marktkramen waaraan we met het hele dorp (jong en oud) plaats willen gaan nemen om na te praten over de ouderwetse kermisavond en de week die nog komen gaat. De deelname kost 5 euro (voor onbeperkt eten) en opgeven kan tot en met 24 juni middels de flyer bij Bakkerij Slijkerman, de Spar en die bij alle Zandtemers in de brievebus is gedaan. Geef je dus snel op!
  Let op: bij slecht weer verhuizen we naar binnen dus de dorpsbrunch gaat altijd door!
 • Vossenjacht: vanaf 14:00u wordt het dorp bevolkt door allerlei figuren/personen in de vorm van een heuse vossenjacht. Eerst de buikjes volgegeten bij de dorpsbrunch en daarna hup het dorp door; op zoek naar de vele vossen! Er is nog ruimte om je op te geven dus stuur nu een email naar tzand275@gmail.com of spreek 1 van de comitéleden aan.

 

Maandag 3 juli

 • Stratenvolleybal: Terug van weggeweest; de Zandtemer Stratenvolleybal. Het beloofd een leuke avond te worden in de Multitreffer waarbij de Zandtemer Ron Zwervers en Reinder Nummerdors zich volledig kunnen uitleven. De inschrijving is reeds gesloten. Starttijd van het toernooi is 19:00u.

 

Dinsdag 4 juli

 • Darten: Dat Nederlanders kunnen darten; dat staat vast. We staan aan de top! Maar kunnen Zandtemers ook darten? Dat gaan we dinsdag 4 juli ontdekken in de Multitreffer. Pieter van der Weij heeft een aantal erg leuke spellen rond het darten bedacht waardoor ook de niet-geoefende darters uitstekend mee kunnen doen. Uiteraard is er daarna ook gewoon nog de mogelijkheid om een potje te enkelen.
  De avond begint om 19:00u en duurt uiterlijk tot 23:00u. Opgeven kan nog tot en met 26 juni en dat doe je middels een email naar pd.vanderweij@quicknet.nl of tzand275@gmail.com.

 

Woensdag 5 juli

 • Kinderspelen: Na een super vette, leuke en coole editie vorig jaar gaat de WBO het dit jaar weer doen; Kinderspelen 2017. Tijdens deze middag zijn alle kinderen tot 13 jaar welkom om allerlei spelletjes en activiteiten te komen doen. Hoe het er precies uitziet, dat is nog een geheim, maar de WBO heeft beloofd dat het nog leuker wordt dan vorig jaar!
 • Dynamic Tennis: Een sport die best bekend is in andere delen van het land, maar in ‘t Zand nog niet heel erg. Daar willen we verandering in brengen en het blijkt dat die interesse er ook is, want vele teams meldden zich al aan. Doe je niet mee, maar wil je wel meer weten over Dynamic Tennis en gewoon een gezellige avond hebben. Kom dan deze avond naar de Multitreffer.

 

Donderdag 6 juli

 • Amstel Vrienden- en Stratenquiz: Wie is de grootste betweter van het dorp? Want dat zal de uitkomst zijn van de Amstel Vrienden- en Stratenquiz. De vragen lopen uiteen van politiek tot sport en van geschiedenis tot muziek. Er wordt gespeeld in teams van 4 en er is ruimte voor 25 teams. Opgeven kan nog en dat doe je via tzand275@gmail.com. Vol = vol!

 

Vrijdag 7 juli

 • Zandspelen / Schatgraven: Een leuke middag voor de basisschoolkinderen. Zand is de basis van allerlei leuke spellen en activiteiten. Het wordt een dolle boel daar op het plein bij Geel Zwart (naast de kantine). Er is nog ruimte om je op te geven dus stuur nu een email naar tzand275@gmail.com of spreek 1 van de comitéleden aan.
  Het begint om 15:00u en duurt tot en met 17:00u.
 • Lichtjestocht / Puzzeltocht: Het hele dorp zal mooi versierd zijn tijdens de Feestweek. Tijdens deze puzzeltocht van 5km gaan we het dorp door om te genieten van al het moois en ondertussen de puzzel op te lossen. We starten bij De Jonge Prins en er kan gestart worden tussen 19:00 en 21:00. Het beloofd een gezellige, dorpse avond te worden!

 

Zaterdag 8 juli

 • 6Kamp: Wie wil dat nou niet? Hindernisbanen, ludieke spellen en superveel gezelligheid. Dat is waar de 6Kamp voor staat en dat is dus ook wat we gaan verwachten. De organisatie is een samenwerking tussen de WBO, Zandstock en IJsvereniging Land van Buur. Dus dat komt wel goed.
  De 6Kamp wordt gehouden van 11:00u tot en met 16:00u op het terrein van de ijsbaan.
 • Popup reddingsmuseum (rondvaart): Op zaterdag en zondag ligt in het Noordhollands kanaal, ter hoogte van de Kazerne, het popup reddingsmuseum in de vorm van 2 historische reddingsvaartuigen; Dorus Rijkers en De Zeemanspot. Je kunt meer te weten komen over deze vaartuigen en rondvaarten doen in het Kanaal. Voor iedereen hartstikke leuk om te bezoeken, te ontdekken en te ervaren. Gratis voor de kinderen en 2 euro voor volwassenen. De boten zullen feestelijk verlicht zijn en de vaartijden zijn van 10:00u-12:00u, 13.30u-17.00u en 19:00u tot 21.00u.
 • DareDevils: Een schitterende feestavond in de grote zaal van de Multitreffer. Het wordt een knalfeest met een spectaculaire show van The Daredevils en een avondvullend programma met medewerking van lokale artiesten. Een ouderwetse avond in een nieuw jasje! Zorg dat je op tijd een kaartje bemachtigt, want vol is vol. Bestellen kan via een link op multitreffer.nl en kost slechts 10 euro! Tot dan!!

 

Zondag 9 juli

 • Popup reddingsmuseum (rondvaart): Zie bovenstaand bij zaterdag 8 juli.
 • Praalwagenoptocht: We beginnen de laatste dag van de Feestweek met een praalwagenoptocht. Vele straten hebben zich al aangemeld en gaan een praalwagen maken. Wij nodigen daarnaast uiteraard iedereen uit om een praalwagen te maken. De optocht start om 11:00u bij De Jonge Prins.
 • Waterspektakel: Geen Feestweek zonder ‘geklooi op en in het water’. Helaas konden de originele plannen geen doorgang vinden. We verplaatsen dus naar het evenemententerrein van de ijsbaan. We starten evengoed om 13:00u en voor de rest vertellen we nog helemaal niets. Laat je dus verrassen!
 • De Woudrukkers: Dé Rock ’n Loll band van Noord Holland! Dampende feesttenten, ramvolle zalen en springende dorpspleinen. Niets is te gek tijdens hun Trektocht! Dit betekent dat het op z’n kop zetten van de zaal in De Jonge Prins ook helemaal goed gaat komen. We snappen dat de Feestweek er dan ondertussen wel in heeft gehakt en daarom starten we al op tijd en dat is omstreeks 16:00u. Lekker feesten en dan hup niet al te laat naar bed! Entree bedraagt slechts 5 euro aan de deur.
 • Prijsuitreiking Straatteams: Tussen de sets van De Woudrukkers door zal de prijsuitreiking voor de straatteams plaatsvinden. De gehele Feestweek hebben de Zandtemer straatteams tegen elkaar gestreden en rond 18:00u zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Daarna feesten we nog even door met De Woudrukkers.

 

Zoals gezegd, een bomvol programma! Voor elk wat wils. Voor jong en oud. Wil je je nog opgeven voor een activiteit? Doe dat dan snel op de aangegeven manier.

 

Wij kijken in elk geval heel erg uit naar de Feestweek en we hopen jullie ook bij zoveel mogelijk evenementen te zien. Tot dan!!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info