Update ’t Zand 275

Historische wandeling (15 én 29 oktober; 13:30-16:00)
In 2014 kreeg Dirk Smit het verzoek van de Historische Vereniging Zijpe om een historische wandeling door ’t Zand op poten te zetten. Het moest wel historisch kloppen en het lukte ook om er wat historische humor in op te nemen. Er was een route van ongeveer twee uur met wat uitloop geboren. De eerste keer deden er ongeveer 50 mensen mee. Op verzoek van het comité 275 jaar ’t Zand komt de wandeling op de derde én laatste zondag van oktober (15 en 29 oktober) op de kalender.

15 Oktober is reeds vol, maar is nog voldoende beschikbaarheid voor zondag 29 oktober.

Start om 13.30 uur bij de kerk, opgeven bij Dirk Smit (0224-591359).

Zijper Molendag (15 oktober; 11:00-17:00)
Op initiatief van vrijwillige molenaar Ron Brommer van de Molen OT wordt de Zijper Molendag dit jaar het voor het eerst georganiseerd. Dit is op zondag 15 oktober 2017.
Alle negen molens van de Stichting Zijper Molens houden dan open dag vanaf 11.00 tot 17.00 uur. De Zijper Molendag wordt officieel gestart om 11.00 uur bij de Molen OT, Korte Belkmerweg 10 in ’t Zand. De hele dag begint elk uur een activiteit.

Spooktocht (28 oktober; 18:30-21:30)

28 oktober, de spannendste avond van 2017 komt angstaanjagend snel dichtbij. In de onbekendste buurt van ons dorp staat iets spookachtig spannends te gebeuren op deze zaterdagavond. Bij schamel maanlicht zal een bijzondere tocht u brengen door stille landerijen en langs ruisend riet met opborrelende slootjes. Door krakende deurtjes treedt u binnen in authentieke boerderijen en komt terecht in bizarre situaties. Om uw weg te vervolgen over schamele bruggetjes en langs schimmige bosschages. Niets is wat het lijkt en het onverwachte dreigt…

logo spooktocht uitgelicht

Wie durft deze tocht van ca. 2 uur wandelen te beleven?

 • De spooktocht is geschikt vanaf 12 jaar voor een ieder die goed ter been is.
 • De deelnemersbijdrage is € 2,75 pp.
 • De tocht zal gestart worden in groepjes van max. 8 personen tussen 18:30 uur en 21:30 uur.

In principe is de opgave gesloten, want we zitten vol. Wil je echter toch nog op de reservelijst? Stuur dan een email naar spooktocht.tzand@gmail.com. Vermeld je e-mail, de namen van de deelnemers en een mobiel nummer van de contactpersoon.

 

Hap Stap Trap (10 november; avond)

Halbalvereniging Geel-Zwart organiseert Hap-Stap-Trap. Uniek in ’t Zand, en te leuk om te missen, dus noteer in de agenda: Vrijdag 10 november 2017

 • Voor wie? Alle Zandtemers (> 18 jaar)
 • Wat is het? 3-gangen menu koken of nuttigen
 • Waar is het? Bij dorpsgenoten aan tafel
 • Wat kost het? € 27,50 per persoon

 

De gasten verzamelen in het Sportcafé en ontvangen daar drie enveloppen. Hier mag “de-voorgerecht-envelop” geopend worden. Hierin zit het adres voor het voorgerecht. Er zijn nog 2 duo’s die hetzelfde adres hebben, en het voorgerecht zal voor 6 personen geserveerd worden. Op een vastgesteld tijdstip zal iedereen het voorgerecht-adres verlaten en mag “de-hoofgerecht-envelop” geopend worden. Hierin zit het adres voor het hoofgerecht. Twee andere duo’s hebben ditzelfde adres, dus andere tafelgenoten bij elke gang. Hetzelfde zal plaatsvinden met “de-nagerecht-envelop”. Na genoten te hebben van het eten, de gezelligheid en sterke verhalen, zullen we gezamenlijk afsluiten in het Sportcafé.

Voor de gasten die willen genieten van het diner zijn natuurlijk ook liefhebbers nodig die het menu willen klaarmaken en serveren. Deze duo’s koken op één Zandtemer adres een 3 gangen menu voor 6 gasten. Gezelligheid alom want er komen 18 verschillende dorpsgenoten aanschuiven!

Geef je op als deelnemer of als gastheer/dame via HapStapTrap@hotmail.com.

 

KOPstemmen (18 en 19 november)

Op zaterdagavond 18 en zondagmiddag 19 november is het Popkoor ’t Zand weer te horen en te zien in beeld en geluid in De Jonge Prins. Dit concert optreden gaat vergezeld met (nog niet eerder vertoonde) filmbeelden van Zandtemer gebeurtenissen uit het filmarchief van Cees Langedijk. Zandtemers en activiteiten zullen voorbij komen en bezongen worden door het jubilerende Popkoor.

Een bijzondere combinatie en samenwerking.
De kaartverkoop is gestart. De kaarten zijn 7 euro per stuk (incl. een bakje koffie/thee) en verkrijgbaar via:

 • Angelique Johannes (Oude Rijksweg 119 – 06-57259789)
 • Gerda van Kampen (Julianastraat 84 – 0224-593066)
 • Cees Langedijk (Korte Bosweg 30 – 0224-591558)

 

En dan komt er nog meer…

Noteer tevens deze data:

 • 9 december: Verrassing (Multitreffer)
 • 12 t/m 16 december: 275 Biljarttoernooi (Bollenoord) → geef je nu op middels de inschrijfformulieren die je kunt vinden in de Sportvriend of in De Jonge Prins.
 • 30 december: Grootse afsluiting – Eindejaarsgala (De Jonge Prins) → reserveer deze datum nu al in je agenda, want dit mag je NIET missen!!
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info