Vastenactie 2020

Vorig jaar mocht de Stichting Een Betere Start van Mariëtte Berbee uit Warmenhuizen ruim € 12.000,- ontvangen van Vastenactie. Dit prachtige bedrag, opgehaald tijdens de vastenperiode in de parochies van de Kop van Noord-Holland, was bestemd voor de bouw van ‘a Mother’s Place’. Een gebouw, waar de zwangere vrouwen in het westen van Oeganda een week voor de uitgerekende datum kunnen verblijven, zodat ze in de buurt van de kraamkliniek zijn om daar veilig en hygiënisch, onder medische begeleiding, te kunnen bevallen. Dit om de hoge moeder- en kindersterfte terug te dringen in dit gebied.

Op dit moment zijn we bezig met de bouw van de ‘Mother’s Place’. Maar als er meer vrouwen binnen de ‘compound’ verblijven, zullen we ook moeten zorgen voor meer sanitaire voorzieningen.
Nog steeds worden in Afrika, bij gebrek aan sanitaire voorzieningen, de behoeften van de mens gedaan in bosjes, tussen treinrails, achter schuttingen en boven open water, wat vaak leidt tot overdraagbare ziekten als diarree, cholera, dysenterie, hepatitis A, tyfus en zelfs polio.

Tijdens de Vastenactie van dit jaar sparen we voor:

-De bouw van latrines bij de ‘Mother’s Place’. Een latrine is een eenvoudig openbaar toilet. Dit is een houten gebouwtje, met een afgedekt gat in de grond, dat uitmondt in een diepe put. (In 2015 hebben we een grote septic tank laten bouwen, waar alle toekomstige sanitaire voorzieningen op aan gesloten kunnen worden).
-De bouw van wasruimtes, waar de vrouwen zich kunnen wassen/ douchen.
-De bouw van ruimtes waar de zwangere dames, gedurende hun verblijf in het logeerhuis, de was kunnen doen en laten drogen.

Normaal zouden we na de vieringen met Pasen een deurcollecte houden voor dit goede doel. Dat kan dit jaar niet. Daarom vragen wij u, als u wilt steunen, dit te doen door uw bijdrage over te maken naar IBAN: NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie (onder vermelding van het Projectnummer 401398!)

Hartelijk dank voor uw bijdrage!
De regionale MOV groep(= Missie, Ontwikkeling, Vrede)

Meer informatie en prachtige foto’s kunt u vinden op www.beterestart.com

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info