Verblijf van Sinterklaas in het Sinterklaashuis (Update met extra foto’s)

Sinds Sinterklaas en zijn Pietermannen afgelopen zaterdag in ons dorp zijn aangekomen, verblijven zij in molen De Hoop aan de Parallelweg. Zondag kreeg Sinterklaas bijna 300 bezoekers op visite en afgelopen dagen zijn vele schoolklassen bij Sinterklaas op bezoek geweest.
Zij hebben een kijkje genomen in het slaapvertrek van de pieten en het grote bed van Sinterklaas kunnen bekijken, terwijl de voorleespiet leuke gedichtjes voorleest.

Naast het bezoek aan de Sint in de molen, zijn er meerdere activiteiten in en rond de molen. Zo kunnen de kinderen pakjes gooien (blikgooien) of puzzelen, maar ook pieten helpen met pakjes inpakken. Daarna mag men oefenen om de pakjes in een schoorsteen op het dak te deponeren. In het boetje van de molen kunnen kinderen een zwarte pietenmuts maken of geschminkt worden. Tenslotte is er nog een echte “zwarte pieten disco”, met moderne pietenmuziek en echte discoverlichting.

Door de hulp van vele vrijwilligers is het Sinterklaashuis op zaterdag 1 en zondag 2 december nog geopend van 10 tot 16 uur en entree is 1,50 euro per persoon.

Parkeren van de auto’s is bij BolleNoord, want er is dit jaar een prachtig voetpad aangelegd van dit parkeerterrein naar de molen. Veiligheid voor alles.!

 

Foto’s van de Sint en Pieten in actie:

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info